När hans klasskamrat inte får gå på toa trots att hon fått mens gör han något som förtjänar att hyllas.

Något som gör mig riktigt upprörd är när vissa personer helt tycks sakna empati eller förståelse för sina medmänniskor. I den här berättelsen händer just detta. Det är en tjej som precis fått sin mens och därför behöver besöka skolans toalett så fort det bara går. Men hennes lärare visar sig vara ett riktigt pucko och vägrar låta henne gå. Men då reser sig en personer och gör något som jag önskar fler hade mod att göra i dagens samhälle. Historien är vad jag förstår hämtad från ett inlägg på Facebook, något som får mig att tro att den är sann, även om jag såklart inte kan svära på det. Men det skulle inte förvåna mig om det här stämmer, det finns tyvärr en hel del idioter där ute. Men tack och lov finns det minst lika många hjältar. Läs här nedan vad som händer.

Tidigare i år deltog jag i en av de klasser jag studerar i och en tjej bad om att få gå på toaletten men läraren sa nej. Hur som helst, tjejen bad artigt än en gång om hon kunde få gå men återigen sa han nej.

Några minuter senare sa hon att det var en nödsituation men trots detta gav han ett nekande svar. Det var uppenbart att hon var störd av detta men ungefär tre minuter senare frågade hon igen och sa till honom att det var en allvarlig nödsituation och att hon verkligen måste gå, bara för att höra honom säga nej igen. Då ställer sig tjejen upp och hela klassen tittar på henne och hennes ansikte blir alldeles rött då hon skäms.

Sedan säger hon till läraren, inför hela klassen, att hon precis fått sin mens och att hon bokstavligen måste besöka toaletten.

Nu stirrar alla på henne. Men läraren säger ÅTERIGEN till henne att sitta ner och låter henne inte gå iväg. Hela klassen är nu förvirrad. Då plötsligt, från ingenstans, reser sig killen som sitter bredvid tjejen. Han är en amerikansk fotbollsspelare och han säger:

”Har du ingen fru? Växte du inte upp med din mamma eller med systrar? Hon har precis fått sin mens och hon behöver gå på toaletten och hon kommer att göra det oavsett om du låter henne eller inte.”

Sedan går han fram till henne, tar henne i handen och går ut ur klassrummet till toaletten med henne. När de kom tillbaka hade idioten till lärare mage att ringa efter skolans vaktpersonal och han fick killen avstängd för att han stod upp för tjejen. Jag kommer aldrig att glömma den dagen.

En fotbollsspelare var tillräckligt mycket man för att stå upp för en tjej mot en lärare och försvarade henne och den situation hon befann sig i. Inte många gymnasiekillar är tillräckligt mogna för att ens säga ordet ”mens” och ännu mindre mogna för att göra vad han gjorde.

Här kan du läsa det som ska vara ursprungsinlägget.

Gilla gärna om du också tycker att den här killen är en riktig bra förebild som förtjänar att hyllas.