När mamman ska göra en leverdonation upptäcker läkarna något som förändrar hela familjens vardag.

Ibland känns det som att vissa saker här i livet händer av en anledning. Efter att ha läst den här historien om familjen Evensen tvivlar jag inte en sekund.

Fyraårige Auden behövde en ny lever för att bli frisk – och mamman Kerri Evensen bestämde sig utan att tveka för att donera en bit av sin egen.

Bildkälla: Skärmdump Youtube/ABC News

sjukhuskerri1200x630

Men under proverna inför operationen upptäckte läkarna att mamman hade artärbrock i närheten av sin njure. Trots att hon inte hade några symptom höll ett svagt blodkärl på att växa, något som hade kunnat ge livsfarliga konsekvenser.

– Det var på väg att gå så långt att om vi hade haft ett till barn så hade bråcket kunnat explodera och vara allvarligt livshotande, säger maken Tom till ABC News.

Men som tur är upptäcktes bråcket i god tid. Något som alltså inte hade hänt om inte Kerri Evensen själv hade offrat sig för att rädda sin sons liv.

– Jag vet att jag aldrig hade gjort något annat prov för att hitta det här bråcket i tid. Så han räddade mitt liv till absolut 100 procent, säger Kerri Evensen.

Bildkälla: Skärmdump Youtube/ABC News

kerriauden

Sonen då? Ja, nu när mamman är frisk kan hon snart hjälpa sin son igen – och en ny operation är nu inplanerad.
– Vi är verkligen spända över att starta ett nytt kapitel i våra liv, säger maken Tom.

Här kan du se ABC News inslag om händelsen:

En god gärning kan betyda mer än vad man först tror. Gilla gärna om du också tror att saker ibland händer av en anledning.