Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

När pojken hör mammans röst efter operationen händer något som chockar alla läkare totalt.

För ett knappt år sedan födde Traci Tigue en liten son som fick namnet Brodie. Den lilla pojken verkade till en början vara som vilket barn som helst: han hade god aptit och omsatte en hel del blöjor. Men ganska snart insåg Brodies mamma och pappa att allting trots allt inte stod rätt till. Den lilla pojkens skinn hade en annorlunda färg än hans systers och dessutom fanns det gulaktiga färginslag i hörnen av hans ögon. I takt med att de oroväckande symptomen bara blev fler och fler blev läkarbesöken också allt mer frekventa. Men inledningsvis hittade läkarna inget fel – det var först när Traci klippte den lilla pojkens naglar och han började blöda rejält som sjukvården insåg att någonting inte stod rätt till.

Efter noggranna undersökningar kom så till sist beskedet, den 3 månader gamla pojken hade drabbats av något som heter biliär atresi. Det är en form av gulsot där rören som leder bort gallan blockeras något som förhindrar kroppen från att rena blodet från gifter och avfall.

Bildkälla: Youtube

Då tillståndet kan vara dödligt för spädbarn stod det snabbt klart för läkarna att lilla Brodie skulle behöva en levertransplantation. I takt med att historien om den sjuka lilla pojken spred sig anmälde sig nära 100 stycken frivilliga för att donera en del av sin lever.

Bildkälla: Youtube

Men den perfekta donatorn fanns mycket närmare än så. Brodies mamma matchade nämligen perfekt. Då Brodies lever är mycket mindre än en fullvuxen persons behövde hans mamma bara donera 30 % av sin lever.

Bildkälla: Youtube

Och efter flera timmar på operationsbordet kom det glada beskedet: den lilla pojken hade överlevt. Då Brodie hade fått en hel del tung och sövande medicin i samband med operationen trodde läkarna att han skulle sova i flera timmar och inte vara kontaktbar.

Men när den lilla pojken för första gången får höra sin mammas röst efter operationen så vaknar han som ett mirakel ur sin djupa sömn – något som överraskar läkarna fullständigt.

Se själv i klippet här nedan:

Jag är så glad att allt gick bra för den lilla pojken och hans mamma och jag önskar dom båda ett långt och friskt liv tillsammans. Dela gärna den här historien vidare för att inspirera andra.

 

Läs mer om...