Noah föds med bara två procent av sin hjärna – 4 år senare visar han vad han kan

När Shelly och hennes man Rob väntade barn fick de ett besked som ingen förälder vill få.

På ultraljudet hade läkaren upptäckt att barnet i magen led av hydrocefalus, även känt som vattenskalle. Det innebär att det hålrum som finns i hjärnan fylls med för mycket vätska.

I vanliga fall är det en sjukdom som kan behandlas, även om du inte blir helt frisk går den bra att leva med. Men i det här faller hade mängden vätska gjort att hjärnan inte utvecklats som den skulle.

Det var väldigt liten chans att barnet skulle överleva mer än några dagar efter förlossningen, och om han överlevde skulle han inte få ett drägligt liv. Därför rekommenderade läkarna Shelly och Rob att göra abort.

Men Shelly vill inte lyssna på vad läkarna hade att säga och trodde allt skulle bli bra. Hon valde att behålla barnet, men vid förlossningen gjordes en fruktansvärd upptäckt. Sonen som fick namnet Noah hade bara utvecklat två procent av sin hjärna och han rusades iväg till intensivvårdsavdelningen.

Oavsett vad vilka skador Noah riskerade att få ville Shelley göra allt för att hennes son skulle få ett så meningsfullt liv som möjligt.

Tiden gick och efter ett tag hände något som ingen kunnat ana, Noahs hjärna började växa. Även om det gick lite långsammare än för andra barn så lärde han sig det mesta som andra barn i hans ålder kunde. Vid fyra års ålder var han nästan ikapp jämnåriga barn.

Idag är Noah ett sprudlande glatt barn och familjen ser ljust på framtiden även om han fortfarande behöver kompletterande vård.

Hans fall är så sällsynt att läkare över hela världen är intresserade av hans utveckling.

Här han du se ett inslag om Noahs ovanliga resa:

Noah är en riktig mirakelpojke som tar alla han träffar med storm.

Tryck gärna på dela-knappen nedan för att önska honom all lycka till i framtiden.