Nu gör vi som Ellen och hyllar busschauffören Renita som räddade 20 barn ur brinnande buss

Det var en vanlig dag på jobbet för busschauffören Renita Smith – då kände hon plötsligt att det luktade rök i bussen. Hon ringde direkt till brandkåren, men innan hon visste ordet av hade bussen fattat eld.

Bussen var full av barn i åldrarna fyra till tio, och många av oss skulle nog gripas av panik, men inte Renita Smith. Hon samlade snabbt och säkert barnen på led och ledde dem ut ur bussen. Men den modiga småbarnsmamman nöjde sig inte där – med risk för sitt eget liv gick hon tillbaka till den brinnande bussen för att verkligen försäkra sig om att alla barn var i säkerhet.

Alla barnen klarade sig och föräldrarna är förstås evigt tacksamma. Renita hyllas nu som en hjälte i sin hemstad och talkshow-värden Ellen de Generes bjöd in henne till sitt program.

Där överraskade Ellen henne med en gåva som förändrade busschaufförens liv för alltid.

Hos Ellen pratade Renita om händelsen – och tonade ner sin egen betydelse. För henne var det en självklarhet att gå tillbaka in i den brinnande bussen.

– Det är mitt jobb. De är mina barn tills jag lämnar tillbaka dem till er, svarade hon på föräldrarnas lovord.

Rita fortsatte att prata om sitt liv och hur hon lever ur hand i mun. Ellen regaerade starkt på berättelsen och bestämde sig för att det inte var värdigt en hjältinna och småbarnsmamma att leva på det sättet.

Kolla in videon nedan för att se Ellens helt galna överraskning till den chockade hjälten. Ingen kan säga att hon inte förtjänar det!

Nu gör vi som Ellen och hyllar denna busschaufför och mamma för hennes insats. Tummen upp för en riktig hjälte!