Nu hyllar vi 5-åriga Lexi som med sitt hjältemod räddade livet på sin familj i bilolyckan

Familjen Shymanski hade varit på en fulländad semester bland bergen. Mamma Angela tillsammans med sin make och deras två barn; 5-åriga Lexi och 10 veckor gamla Peter.

Pappa åkte hem tidigare på grund av jobb. Så mamma Angela fick ta bilresan hemåt på egen hand med barnen. 

Det skulle få fruktansvärda konsekvenser. Angela var väldigt trött, och när mörkret lade sig somnade hon vid ratten. Bilen girade av vägen med våldsam fart och nedför ett 12 meter brant dike.

Bilen totalkvaddades. Mamman knockades medvetslös.

Men allting slutade lyckligt – tack vare en 5-åring med ett hjärta av guld.

Mamma Angela var avsvimmad efter kraschen och 10 veckor gamla bebisen Peter skrek och grät. Då visste 5-åriga Lexi instinktivt att hon behövde agera. Hon tog av sig säkerhetsbältet och klättrade ut ur bilen. Hon var barfota, men ingeting skulle stoppa henne från att få den hjälp familjen så desperat behövde.

Youtube

Lexi klättrade barfota 12 meter uppför branten i strävan att skaffa hjälp. Hon tog sig upp till motorvägen, viftade med armarna – och lyckades. Två godhjärtade främlingar körde förbi och chockades av den barfota flickan. När de stannat kunde se den kvaddade bilen. De agerade blixtsnabbt och inom kort kunde hela famljen hämtas med helikopter.

Youtube

Skadorna efter olyckan gjorde att Angela hade stora problem att gå. På sjukhuset fick hon opereras för att återgärda skador på ryggen, och när hon blivit återställd fick hon använda rullstol. Vägen till att kunna gå igen var lång, men hon klarade det. I dag är hon fullt återställd och lever precis som vanligt. Familjen lever ett lyckligt liv utan några som helst bekymmer trots bilolyckan där ödesdigra kvällen. Och det tack vare 5-åriga dottern Lexi.

”När jag tittar på henne tänker jag att hon är anledningen till att jag och min bebis är vid liv att vår familj fortfarande är tillsammans”, säger en stolt mamma om sin lilla hjälte.

Youtube

Efter händelsen har Lexi inte bara hyllats av sin familj. Hon har också tilldelats medalj av Royal Canadian Humane Society. En medalj som hon fått för sitt hjältemod och ovärderliga insats. När ceremonin genomfördes blev hon den yngsta någonsin att få utmärkelsen. Välförtjänt!

Här nedanför kan du se bilder från ceremonin och höra en tårfylld pappa prata om kärleken till sin familj, och tacksamheten över att lilla Lexi agerade blixtsnabbt.

Tänk att en sådan liten flicka kunde göra en sådan avgörande insats. Det är helt otroligt. Dela gärna för att hylla Lexi! Hon förtjänade verkligen den där medaljen!