Nu hyllar vi barnmorskan som samlar in barnkläder till fattiga föräldrar.

Att få barn är för många en av livets absoluta höjdpunkter och många planerar i månader vilka leksaker, möbler och kläder de ska köpa till den nya familjemedlemmen. Men för en del innebär graviditeten också en oro över ekonomin. För någon som befinner sig i en ansträngd ekonomisk situation eller på att sätt befinner sig i en utsatt position i livet kan tanken på nya kläder skapa en omedelbar oro. Med anledning av detta bestämde sig de anställa på ett BB i Skåne för att försöka göra skillnad.

Edlire Luzha arbetar som barnmorska i skånska Kristianstad. I somras startade hon tillsammans med sina kollegor på BB ett initiativ för att hjälpa föräldrar som inte har råd med kläder till sina barn.

Genom att gå igenom sina egna förråd och be släkt och vänner att bidra lyckades de samla in ett lager av kläder som de sedan kunde ge människor i behov.

– Vi har en bekant till en kollega som till och med har stickat koftor men vi börjar faktiskt få slut på kläder nu, säger Edlire Luzha till Kvällsposten.

Med anledning av att lagret med kläder börjar sina har Edlire nu skrivit en efterlysning på Facebook där hon skriver:

Sökes; Babykläder storlek 50-56 önskas till BB CSK för att lämna till föräldrar som inte har ekonomisk möjlighet att köpa till deras nyfödda bebisar, kläderna ska vara hela och rena! PM mig för mer info!

I kommentarerna till inlägget, som delats av drygt 200 personer, engagerar sig mängder av människor och vill skänka kläder eller ge förslag på hur insamlingen kan organiseras. Många uttrycker sig också väldigt positivt och uppmuntrade kring det fina intiativ Edlire och hennes kollegor dragit igång.

– Vi började bara emellan oss men nu har vi gått ut lite mer officiellt så det har blivit lite större, säger Edlire Luzha till Kvällsposten.

Sökes; Babykläder storlek 50-56 önskas till BB CSK för att lämna till föräldrar som inte har ekonomisk möjlighet att köpa till deras nyfödda bebisar, kläderna ska vara hela och rena! PM mig för mer info!

Posted by Edlire Luzha on den 5 januari 2016

Gilla gärna om du också tycker att Edlire och hennes kollegor gör ett riktigt bra jobb