Nu hyllar vi busschauffören som tog lång omväg för att köra hem ensam tjej i natten

Den unga flickan klev på nattbussen i danska Århus utan vare sig skor, väska, telefon eller pengar.

Inte gick heller rutten förbi hennes bostadsområde – men tack vare en busschaufför och några medpassagerare med hjärtat på rätta stället kunde flickan ändå komma hem tryggt och säkert i fredags natt.

Nu hyllas initiativet stort på nätet.

Det var precis innan bussen skulle avgå från danska Århus i fredags natt som en ung, berusad flicka klev på.

”Hon frågade hur hon skulle kunna ta sig till Skødstrup utan pengar. Genast var det flera passagerare som erbjöd sig att betala hennes biljett”, skriver medpassageraren Vibeke Tofteby i ett Facebook-inlägg till bussbolaget Midttrafik.

Eftersom bussen inte gick förbi området Skødstrup ville flickan bara åka med så långt som möjligt.

Men när hon vinglade av bussen blev chauffören orolig – och bestämde sig för att agera.

Bildkälla: Shutterstock

Den kvinnliga föraren vinkade tillbaka flickan och erbjöd sig att köra en omväg förbi området.

Hon frågade passagerarna om det var okej att komma fram några minuter sent – och efter deras godkännande tog hon så vägen runt Skødstrup bara för att flickan skulle kunna ta sig hem tryggt och säkert.

”Stor eloge till en empatisk chaufför som struntade i tidsplanen med hänsyn till en medmänniska som uppenbart inte kunde ta tillvara på sig själv i denna situation. Stort beröm till de passagerare som erbjöd sig att betala hennes biljett och hatten av till alla passagerare som tyckte att föraren agerade på helt rätt sätt”, skriver Vibeke Tofteby på Facebook och avslutar:

”Härligt att uppleva stor medmänsklighet en helt vanlig kväll på vägen hem i bussen”.

Jag blir så glad av att läsa sådant här. Dela gärna vidare denna solskenshistoria för att visa alla där ute att det finns hopp om världen!