Nu hyllar vi den klockrena skylten om barnidrott som sprids över Sverige.

I december blev Skurups kommun uppmärksammade för en skylt som placerats ut i flera kommunens idrottshallar. Nu tar fler kommuner i Skåne efter. Budskapet sprids nu vidare av Höör, där en liknande skylt också står uppsatt. Initiativet hyllas av tusentals föräldrar och jag kan bara hoppas att fler följer efter. Barn är inte små elitidrottare!

Idrott ska vara roligt och utvecklande, men många barn hämnas tyvärr av den stämningen som råder i många idrottshallar. Alltför många föräldrar som låter känslorna ta över och beter sig illa vid sidan av planen, något som vi tillsammans måste stå upp emot. Det kan vara jobbigt att personligen säga till en förälder att ändra beteende, men förhoppningsvis kan en sådan här skylt få både ledare, föräldrar och övriga åskådare att tänka till en gång extra.

Här är skylten som står vid en idrottshall i skånska Höör.

hoor1

På skylten står det alltså:
”Barn är inte små elitidrottare”.
”Domaren är mänsklig”.
”Ledarna är oftast ideella”.
”Föräldrar hejar på alla”.
”Barnidrott ska bygga på lek och glädje”.

Den nya skylten har fått stor spridning på Facebook och tusentals föräldrar har delat den vidare. Känn dig fri att sprida budskapet till alla du känner, förhoppningsvis kan den komma upp på ännu fler idrottsplatser i landet och bidra till att barn och ungdomars idrottande får handla om det viktigaste: lek och glädje.