Nu hyllar vi mamman som stannade för att amma en övergiven bebis på gatan.

En stackars bebis som förmodligen hade övergivits av sin föräldrar hittades nyligen gråtande på en gata i Kina. Då gick en ung mamma förbi – och bestämde sig för att amma bebisen. Nu hyllas hon av mängder med människor för sin insats.

Det var på morgonen den 11 maj som en förvaringslåda syntes till på en gata i staden Xianyang i provinsen Shaaxi i nordvästra Kina. Flera personer gick förbi lådan och trodde att det bara var skräp.

Men så hördes ett ljud från förvaringsboxen – där en liten flicka låg, troligtvis bara några dagar gammal, skriver kinesiska People’s daily. Bebisen hade lindats in i sängkläder och lämnats med en förpackning mjölk och 100 yuan, ungefär 125 kronor. Hon verkade frisk men skrek, förmodligen av hunger.

Flera förbipasserande samlades kring den lilla bebisen. En del försökte skydda henne från solen och en del hämtade vatten till henne, berättar ett vittne som arbetar i närheten. Men bebisen fortsatte att skrika.

Då dök en kvinna upp, en nybliven mamma på 26 år, skriver Daily Mail. Troligtvis talades henne mammainstinkter till henne för hon satte sig ner och vaggade försiktigt barnet i famnen, samtidigt som hon ammade flickan. När polisen anlände skrek inte barnet längre, utan låg lugnt i den unga mammans armar.

Det verkade som att barnet hade övergivits av sina föräldrar, men en formell undersökning har startats, skriver People’s daily.

Bebisen lämnades vid en lokal barnavårdscentral. Efter vidare undersökningar visade det sig att flickan förmodligen hade fötts med en cp-skada men det är inte helt fastställt än.

Historien har fått mycket uppmärksamhet på nätet, och många hyllar den unga mamman för hennes insats. Någon tycker att beteendet var oansvarigt eftersom amning kan medföra sjukdomar – men de allra flesta är positiva.

Det var godhjärtat och förmodligen väldigt instinktivt agerat av den unga mamman som ammade bebisen. Nu är det bara att hoppas att den lilla flicka får komma till en fin familj som ger henne en bra uppväxt. Alla barn förtjänar engagerade föräldrar!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna