Nu hyllar vi polisen som agerade omedelbart när 12-årig överfölls på McDonalds parkering

Poliser, brandmän och människor som jobbar inom vården förtjänar alltid uppskattning. De är en vital del av vårt samhälles ryggrad som alltid gör det lilla extra för människor i nöd, och alltid sätter sig själv i andra rummet. Polisen Troy Belden är inget undantag från detta. Hans civilkurage och omtanke hyllas just nu efter att han agerat blixtsnabbt – på sin lediga tid.

För Troy Belden var det en helt vanlig dag då han bestämde sig för att åka till McDonalds och köpa mat. Eller nej, det kanske inte var en helt vanlig dag, då han just den här dagen var ledig från vardagsarbetets dramatiska händelser. Men där i kön på McDonalds fick han se något som tvingade honom att återgå till sin roll som polis.

Det han såg var en 12-årig pojke som gick på parkeringen utanför McDonalds tillsammans med en medelålders man som betedde sig mycket märkligt. Polisen följde mannen med blicken hela vägen till en bil – där pojkens familj såg ut att sitta.

mcdonalds
Wikipedia

Pojken hoppade in i bilen, och återförenades med sin pappa och bror. Men mardrömmen var inte över där. Troy såg hur den märklige mannen plötsligt attackerade pojken och försökte slita honom ur bilen. Pojkens pappa reagerade direkt och försökte hoppa på mannen.

När Troy såg hur situationen eskalerade flög han ut ur sin bil och sprang mot familjen bil. Väl där brottade han ner den märklige mannen som försökt antasta pojken. Efter att ha gripit mannen och fört honom till polistationen kunde pojken och hans familj lugna ner sig, samtidigt som de tackade polismannen Troy.

Han hyllas nu för sitt stora civilkurage och förmågan att agera blixtsnabbt, vilket räddade pojken undan en än mer otäck händelse. Lyssna vad Troy har att säga om sitt agerande här nedanför.

Alla poliser förtjänar att hyllas, och framför allt sådana som alltid agerar med hjärtat på rätta stället. Nu gör vi som resten av nätet och applåderar Troy; en polis med civilkurage utöver det vanliga.

 
 

Läs mer om...