Nu hyllar vi poliskvinnan som räddade livet på utsvulten och övergiven bebis.

Det är tur att vi har poliser. De bidrar till lugn i våra samhällen, förebygger brott och tvivlar aldrig på att hjälpa andra människor. Lite extra tacksam för våra poliser blir jag av att höra historier som den om poliskvinnan Luisa. När en övergiven bebis hittades nedkyld och utsvulten i en avlägsen skogsplats ingrep hon nämligen direkt med en räddningsinsats – något som innebar att bebisens liv snabbt kunde räddas. Det här är så fint.

Det var en 59-årig kvinna som först upptäckte den gråtande bebisen när hon var ute och plockade apelsiner i staden Santa Marta i Colombia.

Bebisen, som var insvept i en trasa, hade tecken på hypotermi och kvinnan larmade genast ambulans. Men i väntan på ambulansen dök den patrullerande polisen Luisa Fernanda Urrea upp – och räddade upp den kritiska situationen.

Luisa, som själv är nybliven mamma, valde nämligen att själv amma den övergivna flickan så att hon snabbt kunde få näring.

– Eftersom jag ammar så vet jag vilka behov en liten bebis har. Så jag ammade den lilla flickan, säger Luisa Fernanda Urrea till den colombianska tv-stationen Noticias Caracol.

Tack vare poliskvinnans fina och snabba insats mår barnet nu bättre.

– Flickan hade några sår och led av hypotermi. Men hon fick snabb behandling och lyckligtvis kan vi rapportera att hon nu är vid god hälsa, säger den lokala polisbefälhavaren Javier Martin till Noticias Caracol.

Nu följer en väntan på att bebisen ska kunna placeras i ett adoptivhem, samtidigt som polisen söker efter bebisens biologiska mamma som kan anklagas för försök till mord.

Bildkälla visningsbild: Youtube

Så här tror jag att alla mammor skulle göra, men visst var det tur att poliskvinnan var i närheten så att hon kunde hjälpa till med en livsavgörande insats. Jag tycker att det här var underbart gjort av poliskvinnan, gilla gärna om du håller med.