Nya hälsobeskedet om 109-åriga Dagny – efter sjukhusvistelsen: ”Försöka hämta nya krafter”

Dagny Carlsson, känd som Sveriges äldsta influencer, firade nyligen sin 109:e födelsedag. Kort efter den stora dagen blev det tyst från den annars aktiva bloggaren, och snart stod det klart att Dagny fått läggas in på sjukhus. 

Under onsdagseftermiddagen kom glädjebeskedet att Dagny fått skrivas ut. Nu har hon ett meddelande till sina läsare. 

Dagny Carlsson är inte bara Sveriges äldsta bloggare, hon är även en inspiration som visar att en positiv inställning och nyfikenhet tar en långt i livet. 

Vid 99 års ålder gick Dagny en kurs i data, vilket var början på hennes bloggkarriär. Genom bloggen har Dagny vidgat sina vyer och kommit i kontakt med människor hon annars aldrig hade. 

Dagny fick föras till sjukhus

För några år sedan gjorde SVT dokumentären ”Livet börjar vid hundra”, som handlade om Dagny. Efter det blev Dagny Carlsson en folkkär figur hos hela svenska folket. 

Den 8:e maj firande Dagny 109 år. Innan födelsedagen uppdaterade den pigga 100 plus:aren bloggen och skrev att ett firande med barnbarnen väntade, och att det var de som stod för planeringen. 

I måndags möttes läsarna av det dystra beskedet att Dagny fått läggas in på sjukhus

“Dagny är inlagd på sjukhus för observation. Förhoppningsvis kommer hon att berätta om sina upplevelser när hon återupptar bloggandet.

Jag visar en bild från födelsedags partyt den 8 maj”. 

Foto: Facebook/SVT

Bloggen får vänta

Efter det har fansen undrat hur det är med Dagnys hälsa, men de behövde inte vänta länga på att Dagny skulle vara på benen igen. 

“Många av er vill veta hur det är med Dagny efter sjukhusvistelsen. Jag vill uppdatera er i detta inlägg.

Dagny har nu lämnat sjukhuset och befinner sig på ett korttidsboende. Väl där, ska hon försöka hämta nya krafter och repa sig. Hon får ta emot besök endast från släkt och de närmaste vännerna.

Bloggen får vänta ett tag till. Jag lovar att rapportera. Under tiden kan ni njuta av en bild av Dagny som jag tog för några år sedan. Bilden heter ”Dagny i farten”, står det i det senaste inlägget på bloggen

I dag är det ingen vanlig dag, för i dag är det Dagny Carlssons 108-årsdag 🎉🎉🎉Det firar vi med några av de klokheter som denna härliga krutgumma har delat med sig av genom åren ❤️

Posted by Newsners bästa on Friday, May 8, 2020

Nu skickar vi alla styrkekramar vi har till 109-åriga Dagny. Vi hoppas att hon snart är återställd och får komma hem. 

Skicka gärna dina hälsningar till Dagny i kommentarsfältet på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required