Oksana trotsade alla odds – nu inspireras en hel värld av hennes historia

Man ska aldrig ge upp sina drömmar, för med tro och hopp är allting möjligt.

Fråga bara den unga kvinnan Oksana.

Hon fick redan från sitt första andetag kämpa i uppförsbacke – men tog sig igenom mardrömmen, trotsade oddsen och har i dag åstadkommit mirakel som ingen trodde var möjliga.

När Oksana Bondarchuk kom till världen i den ukrainska staden Chmelnytskyj den 19 juni 1989 så hade hon flera fosterskador.

Flickan saknade viktbärande skenben och hade olika långa ben, hon hade sex tår på varje fot och saknade tummar – defekter som troligtvis berodde på kärnkraftsolyckan i Tjernobyl tre år tidigare.

Föräldrarna dumpade sin dotter – och under de närmsta åren fick Oksana istället flytta runt mellan olika barnhem, en uppväxt som präglades av fattigdom, svält och misshandel.

Bildkälla: Gay Masters (Facebook)

Men en dag kom vändpunkten som förändrade hennes liv för all framtid. Gay Masters, en talterapeut från amerikanska Buffalo, hade bestämt sig för att adoptera – och hon glömmer aldrig ögonblicket då hon kom i kontakt med Oksana.

– Jag tittade på fotot och insåg att det här var min dotter, säger Gay Masters enligt neinvalid.ru.

Processen var utdragen men ett och ett halvt år senare fick Oksana äntligen lämna barnhemmet och flytta med till USA. Hon var då sju år gammal, mätte knappt en meter och vägde bara 15 kilo – samtidigt som hon inte heller pratade ett ord engelska.

Bildkälla: Gay Masters (Facebook)

För första gången i sitt liv kände Oksana frihet. Hon fick massor av kärlek och omsorg, blev omhändertagen och gavs bästa möjliga vård.

Läkarna rekommenderade att Oksanas ben skulle amputeras eftersom hon kunde få ett mer normalt liv med benproteser – och vid åtta års ålder togs så beslutet att amputera flickans vänstra ben.

Några år senare amputerades också det högra.

Men Oksana fortsatte trotsa oddsen. Hon lärde sig handskas med sina fysiska begränsningar och satte snart igång med rodd, en sport där hon utvecklades snabbt.

Hon sprängde gränser, vann tävlingar – och 2012 blev hon till slut uttagen till den amerikanska truppen i Paralympics.

Där erövrade hon en bronsmedalj!

Bildkälla: Wikipedia

Sedan dess har framgångarna fortsatt.

Oksana har vunnit både VM-medaljer och OS-medaljer – och då inte bara inom rodd, utan också inom skidåkning, skidskytte och cykel.

Hon har dessutom blivit modell!

En gång i tiden var det otänkbart att hon skulle bli en världskänd atlet – men den uträknade flickan har verkligen trotsat alla odds.

Med sin stora drivkraft har Oksana visat att ingenting är omöjligt – och i dag är hon en inspiration för miljoner människor.

Bildkälla: Gay Masters (Facebook)

Hoppet är det sista som lämnar människan – det visar om inte annat den här historien. Tveka inte att dela vidare till dina vänner!