Olyckan gjorde 21-åringens drömsemester till en mardröm. Men främlingarnas insats ger mig hopp om mänskligheten.

På semestern i Thailand hände det som inte får hända. Den brittiska backpackern Luce Hill, 21, var med om en trafikolycka. Hon kämpade för sitt liv och behövde akut blod – men hennes blodgrupp är ovanlig. Då kom oväntad hjälp från flera håll.

Luce Hill var tillsammans med sin kompis Lauren Hall när hennes moped blev påkörd av en bil i lördags morse i Chiang Mai, Thailand – efter bara en veckas resande. Semestern blev plötsligt en mardröm och Luce Hill fördes akut till sjukhus, rapporterar ITV.

Bildkälla

Faceboo

På sjukhuset fick den unga backpackern opereras akut. Men hon kämpade fortfarande för sitt liv och behövde blod.

Då gjorde resekompanjonen Lauren Hall en insats – och efterlyste hjälp på Facebook. Luce Hill har nämligen en Rh-negativ blodgrupp som är extremt ovanlig i Thailand. Mindre än en procent av lokalbefolkningen delar hennes blodgrupp så Lauren Hall vädjade till turister om hjälp.

”Om någon är i närheten och har en negativ blodgrupp var snäll och kontakta mig på Facebook/…/Jag förstår att det är er semester men det här är min vän. Det tar inte lång tid och det är för en bra sak. Min vän hade hjälm och gjorde inget fel”, skrev Lauren Hall i ett inlägg i söndags.

****CALLING ALL TRAVELLERS IN CHIANG MAI OR COMING TO CHIANG MAI IN THAILAND*****

Help is needed. Yesterday my friend…

Posted by Lauren Hall on Sunday, January 10, 2016

Inlägget tog en rasande fart. På sex timmar hade det delats över 40 000 gånger. På måndagen, bara en dag efter inlägget, köade folk utanför sjukhuset i Chiang Mai för att ge blod till Luce Hill. Och det gav resultat. Den unga resenären har fått blod och tillståndet är bättre.

”Luce har fått den blodtransfusion hon behöver, hon är fortfarande på intensivvården men är utom omedelbar fara!! Tack till sociala medier, folk som har delat statusen och folk som har donerat blod”, säger vännen Darren Burns till tv-kanalen ITV.

Nu får vi hoppas att Luce Hill blir helt återställd och att hon inte får några bestående men från olyckan.

Bildkälla

lucehill2

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: