Pappa hänger ut dotterns mobbare efter uppmärksammade självmordet

Den 3 januari i år tog Amy ’Dolly’ Everett, 14, sitt eget liv till följd av att ha blivit utsatt av fruktansvärd nätmobbing.
Tonåringens död har rapporterats skapat uppmärksamhet över hela världen och kommit att utlösa en våg av starka röster som kräver krafttag mot nätmobbing.
I dagarna valde Russell Simpson, själv far till en ung kvinna i tonåren, att publicera av ett gripande inlägg på Facebook där han delar med sig av hur hans egen dotter utsatts, bland annat genom att anonyma mobbare uppmanat henne att ”göra som Dolly gjorde”.
Nu sprids hans ord över hela världen och tusentals människor väljer att visa sitt stöd för familjen – och samtidigt ta ställning mot den fruktansvärda mobbing som tyvärr är vardag för många unga människor.

”Dolly” begravdes i mitten av januari och över 300 människor närvarade vid ceremonin för att hedra minnet av den unga flickan. Hennes far gick tidigare under veckan ut och bjöd in alla de som mobbat hans dotter till ceremonin för att de ”skulle se förödelsen som de skapat”.

”Dolly” var ansikte utåt för Akubra, bilden är tagen för 8 år sedan.

Russell Simpson, som kände Dolly Everetts familj, berättar att hans 15-årige dotter Katelyn blir mobbad av en anonym användare på Snapchat som kallar sig för ”Fake Account”.
Enligt fadern har mobbing pågått under många år och han kräver nu att det ska få ett slut.

I anslutning till inlägget delar han också med sig på ett exempel från de meddelanden som dottern mottagit.

”Varför går du inte bara och skär upp dina handleder tills du förblöder
Du skulle göra alla en tjänst
Gå och gör som Dolly gjorde, det borde ha varit du inte henne”

I sitt svar skriver Russell bland annat:
”Hade precis ett telefonsamtal med en mycket bekymrad mamma eftersom hennes dotter är så upprörd och känslomässigt bekymrad eftersom hon läste följande och detta skickats till Katelyn.

För alla de människor som tror att vi fortsätter och fortsätter att älta cyberbullning här är ett exempel på vad Katelyn har stått ut med under åren.”
Han uppmanar också den anonyma mobbaren att vara på sin vakt, att man lyckats minimera antalet misstänkta till 5 personer:
”Fake Account du kanske tror att du är hård och rolig men hej vi vet att det måste vara någon Katelyn känner eftersom du måste ha hennes telefonnummer för att ansluta till hennes konto. Katelyn har redan rapporterat det till Snap Chat”

Inlägget har delats av hundratals människor som velat visa sitt stöd och flera internationella medier har valt att publicera texten.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=942796922534333&set=a.111467189000648.20965.100004121016327&type=3&theater

Varje dag utsätts tusentals barn och ungdomar för mobbing och trakasserier på nätet. Det sker i hemlighet bakom skyddet av en dataskärm och även om vi förmodligen alla har någon i vår närhet som drabbas är det ofta svårt att upptäcka förrän det gått för långt. Bara genom att fortsätta uppmärksamma problemet och att visa vårt stöd för de som vågar säga ifrån kan vi göra skillnad!