Pappa hittade otäck konversation i 7-åriga dotterns mobil: ”Jag trodde vår dotter var säker”

Har du koll på vad som händer i ditt barn eller barnbarns mobiltelefon? Många tror att det är först i tonåren som man behöver börja oroa sig, men en pappa till en sjuårig flicka fick lära sig den hårda vägen att så är inte fallet. Tack och lov upptäckte Brad det hemska som höll på att hända i tid, nu vill han varna andra.
– Jag antar att det var naivt av oss att tro att vår dotter var säker, säger han. 

Det var i augusti i år som Brad Summer, pappa till en sjuårig flicka, hittade skumma meddelanden i hennes mobiltelefon. 

Facebook/Brad Summer

I mobilen fanns en konversation mellan dottern och någon som kallade sig ”Jessy” och hade en flicka som visningsbild. ”Jessy” hade bland annat frågat sjuåringen hur gammal hon var, och sedan bett henne skicka en bild på sig själv. Sjuåringen, som tänkte att ”Jesse” kunde bli en vän, skickade en ansiktsbild på sig själv. 

Efter det började ”Jesse” tjata om att sjuåringen skulle skicka bilder på sig själv utan tröja. 

”Min mamma säger att jag inte får”, svarade sjuåringen, men ”Jesse” fortsatte att tjata. 
”Berätta inte för någon. Det blir en hemlighet mellan oss två. Ta några bilder utan t-shirt nu”, fortsatte ”Jesse”, men användaren var inte beredd på vilket svar som skulle komma.

”Jag är hennes pappa och jag är polis. Vi har kollat upp din IP-adress och plats, jag rekommenderar att du inte kontaktar oss igen, skrev pappan från dotterns mobil. 

För att upplysa andra om vad som faktiskt försigår och tyvärr är vanligt delade Brad med sig av berättelsen tillsammans med bilder på konversationen på Facebook

I sitt inlägg passar pappan på att hylla sin lilla dotter för hur hon hanterade situationen. 
– Jag vill först och främst säga hur stolt jag är över min dotter, och att jag vill att detta ska vara en varning till andra familjer. 

Nu vill han varna andra, för att undvika att andra barn utnyttjas.
– Låt oss kämpa mot de här idioterna tillsammans och ge våra barn sin säkerhet tillbaka!  

Dela gärna för att uppmärksamma andra på att sånt här försigår, och dessutom är vanligt. Tillsammans kan vi sätta stopp för detta och få fast personerna.