Pappa Richard efter sonens död: Här är de 10 viktigaste lärdomarna som alla föräldrar bör läsa

Att förlora sitt barn är det värsta en förälder kan vara med om. Tyvärr fick Richard Pringles erfara den värsta tänkbara mardrömmen när hans treårige son dog av en hjärnblödning. Nu delar han med sig av sina lärdomar efter sonens död, i form av en lista han uppmanar alla att läsa. Om du bara ska 

Hur går man vidare efter att man förlorat den som stått en närmast? det går inte, men man kan komma till insikter och lära sig saker som man inte annars hade gjort. Det gjorde Richard Pringles efter att han förlorat sin treårige son i en hjärnblödning 2016. 

Idag har det gått ett år sedan sonen Hughie gick bort, och medan Richard försöker att läka såren delar han med sig av en lista med punkter alla bör tänka på för att inte ta sina kära förgivet innan det är för sent. Detta har Richard skrivit på sin Facebooksida, och det dröjde inte länge innan The Mirror uppmärksammade det. 

1. ”Du kan aldrig pussa och älska för mycket.” 

Facebook/Richard Pringle

2. ”Du har alltid tid. Sluta med det som du håller på med och lek, även om det bara är för en minut. Ingenting är så viktigt att det inte kan vänta.”

Facebook/Richard Pringle

3. Ta så många bilder och spela in så många videoklipp som det bara går. En dag kan det vara allt som du har kvar.”

4. ”Spendera inte pengar, spendera tid. Tror du att beloppet spelar någon roll? Det gör det inte. Det är vad ni gör som spelar roll. Hoppa i vattenpölar, gå på promenader. Bada i havet, bygg ett läger och ha roligt. Det är allt de vill. Jag kan inte minnas vad vi köpte till Hughie, jag kan bara minnas vad vi gjorde.”

Facebook/Richard Pringle

5. ”Sjung sånger tillsammans. Mina gladaste minnen är från när Hughie sitter på mina axlar eller bredvid mig i bilen och sjunger med till våra favoritlåtar. Minnen skapas med musik.” 

6. ”Gläds av de de vardagliga sakerna. Kvällstid, sängdags, sagoläsning. Middag tillsammans. Lata söndagar. Gläds av de de vardagliga stunderna. Det är dem jag saknar mest.”

Facebook/Richard Pringle

7. ”Pussa alltid dem du älskar hejdå. Och om du glömmer: gå tillbaka och pussa dem. Du vet aldrig när det är den sista gången du får chansen.” 

8. ”Gör tråkiga saker roliga. Att handla mat, bilresor, gå till affären. Var tramsig, dra skämt, skratta, le och ha det trevligt. Det är bara måsten om du behandlar dem som det. Livet är för kort för att inte ha roligt. 

Facebook/Richard Pringle

 

 
 

Läs mer om...