Pappan hittar gömt brev i handskfacket på dotterns bil – får hjärtat i halsgropen när han läser texten

Att få åldern inne för att köra bil är en milstolpe många tonåringar drömmer om.

Så när Jada Duke äntligen skulle fylla 16, året då man i många amerikanska delstater får skaffa körkort, bestämde sig pappa Kevin för att ge henne den perfekta överraskningen: en alldeles egen bil.

Han slog till på en bil som skulle passa utmärkt till dottern – och eftersom hennes födelsedag låg några veckor bort i tiden tyckte Kevin att det vore en god idé att gå igenom bilen, leta efter skavanker och fixa i ordning alla fel så bilen skulle vara så säker som möjligt.

Men en dag gjorde han en speciell upptäckt.

Kevin Duke hade personligen kört omkring med bilen, han hade öppnat varenda fack och gått igenom varje liten vrå. Trodde han.

För en dag när Kevin av ren slentrian rotade runt i ett av de där facken så hittade han något som han tidigare missat.

”Tja, igår när jag satt i den och grejade så öppnade jag det här förvaringsfacket ovanpå instrumentbrädan (som jag redan har öppnat ett halvt dussin gånger). Den här gången noterade jag att det fanns en gummimatta i botten och av någon anledning drog jag ut den. Till min förvåning hittade jag då det här kuvertet med ett brev inuti. Jag ska inte ljuga, jag fällde några tårar”, skriver Kevin Duke på Facebook.

Bildkälla: Kevin Duke (Facebook)

På kuvertet hade någon skrivit ett handskrivet meddelande i bläck. Det stod:

”Ny bilägare
Viktig info
Inuti”

Kevin var förvånad, hur kunde han ha missat det här brevet?

Eftersom det stod klart och tydligt att det var adresserat till den nya bilägaren så rev han upp det med stor spänning… men han hade aldrig kunnat föreställa sig vad som skulle stå i brevet.

Bildkälla: Kevin Duke (Facebook)

Där i låg nämligen ett långt, långt brev som nystade upp en tragisk historia.

Det förklarades att den föregående bilägaren hade varit brevskrivarens mamma – men att brevskrivaren nyligen hade förlorat sin mamma, moster och sexåriga dotter i en stor brand.

På grund av de stora kostnaderna för begravningarna hade hon nu varit tvungen att sälja sin mammas älskade bil, en bil som också hade varit brevskrivarens allra starkaste minne av mamman.

Nu hoppades hon att den nya ägaren skulle vårda bilen med kärlek och att den skulle skänka många glada minnen.

Bildkälla: Kevin Duke (Facebook)

Allra längst ner i brevet berättade kvinnan att bilen hette Sylvia, ett namn som hennes numera bortgångna dotter hade föreslagit.

”Så snälla byt inte namn. Om ni någonsin vill sälja Sylvia, försök hitta mig. Jag har precis betalat för 3 begravningar, jag har inte råd att köpa den just nu, men förhoppningsvis kommer jag vara i en bättre ekonomisk situation om ni senare bestämmer er för att hon inte längre är rätt för er. Var välsignade, var glada, lev och älska som vi gjorde. Jag önskar er, och Sylvia, det bästa!”

Bildkälla: Kevin Duke (Facebook)

Kevin kände hur han fick hjärtat i halsgropen. Tårarna började rinna.

Han kunde bara inte låta den här stackars kvinnan förlora ett så starkt minne av de nära anhöriga hon hade förlorat – och han postade därför brevet på sin Facebook-sida i hopp om att hitta brevskrivaren.

Och, mirakulöst nog, lyckades han också hitta henne efter att inlägget tagit fart på nätet!

Nu har Kevin startat en insamling på YouCaring för att samla in pengar till en ny bil åt dottern Jada – så att den här bilen kan skänkas tillbaka dit den hör hemma.

Till brevskrivaren.

Bildkälla: YouCaring

Dela vidare för att sprida historien och hjälpa bilen att nå tillbaka till sin rätta ägare!