Pappan tar ett kort på sonen – när han tittar närmare på fotot avslöjas varje förälders värsta mardröm

När man får barn vill man föreviga vart enda ögonblick, ingen händelse får gå omärkt förbi.

Första tanden, första leendet och första steget, allt ska finnas dokumenterat i album. Så var det även för den här brittiska familjen.

Men en dag när pappa Owen tittade på bilder av sin son upptäckte han någonting han tyckte verkade märkligt.

Facebook/EmilySmith

Det som de flesta avfärdat med en reflektion från blixten pockade på Owens uppmärksamhet. Han satte sig vid datorn och började söka bland olika sidor på internet.

Svaren han hittade var inte de han hade hoppats på.

تم نشره بواسطة ‏‎Owen Charles Scrivens‎‏ في 23 يوليو، 2016

Han packade genast in sin familj i bilen och åkte till sjukhuset. En månad senare fick Jaxsons föräldrar, Owen och Emily båda 20 år, det fasansfulla beskedet.

Facebook/EmilySmith

Deras ettårige son hade cancer. Jaxson hade drabbats av en ovanlig cancerform, retinoblastom, en elakartad tumör i ögat.

Facebook/EmilySmith

Förr i tiden avlägsnades ögat och dödligheten var hög, men i dag är chanserna betydligt bättre. Läkarna tror att Jaxsons öga kommer gå att rädda med cellgifter. Nu har han bara ett fåtal behandlingar kvar, samtidigt som tumören har minskat kraftigt och läkarna har hittills gett positiva prognoser.

Familjen hoppas att deras historia kan varna andra och visa på hur viktigt det är att sätta in behandling på ett tidigt stadie.

Att vara så liten och så sjuk är inte lätt, Jaxson tappar hår, är trött och mår dåligt, men hans tumör har redan minskat med ca en tredjedel i storlek.

Här kan du se ett inslag om Jaxson och hans pappas otroliga upptäckt.

Vilken tur att Owen såg skillnaden i ögat, och att han inte struntade i sin oro. Hade det inte uppmärksammats hade Jaxsons chanser minskat dramatiskt.

Dela gärna denna artikel för att varna andra föräldrar. 

 

Läs mer om...