Paret väntar tvillingar – men för att båda ska överleva krävs en komplicerad operation

Att få barn något av det största och finaste som händer i livet. Men när man som förälder reda på att barnet är i fara redan innan det har fått komma till världen ställs allt på sin spets. Liv och död är plötsligt så nära varandra och allt annat blir oviktigt.

Det gäller dubbelt upp om man väntar tvillingar.

Jayde och Marcus Chorlton från England var i exaktas när de fick höra att Jayde väntade tvillingpojkar. Allting gick som en dans fram till en undersökningen den 16 veckan av graviditeten.

Läkarna fann då att tvillingarna Jenson och Rocco hade en allvarlig form av TTTS – tvilling till tvilling transfusions syndrom. Det betyder att blodådror i moderkakan som de delade på hade smält ihop. Resultatet var att Jenson fick alla viktiga näringsämnen och att Rocco, ”donator”-tvillingen, inte utvecklades som han skulle.

Syndromet belastade också pojkarnas små hjärtan.

Läkarna förklarade för Jayde och Marcus att tvillingarna skulle dö om de inte genomgick en riskfylld laseroperation. Och även med operationen var fortfarande en 65 procentig risk att pojkarna inte skulle klara sig.

Jadye och Marcus var desperata och tog den enda chansen för att barnen skulle överleva. Det var det enda valet, men också ett fruktansvärt val.

Före operationen var Jade tvungen att sätta sig ner och skriva på ett kontrakt om att hon förstod att det var en 65 procentig risk att hennes barn skulle dö i magen under ingreppet. Jag kan inte ens börja tänka på vad som rör sig i huvudet på en mamma som måste skriva på något sådant…

Jayde var vaken under operationen och kunde se vad som hände i realtid på en skärm. Läkarna förde in en nål i livmodern och sedan användes en laser för att skära loss den delade blodådran så att tvillingarna skulle få ett varsitt blodomlopp.

Om lasern så mycket som hade snuddat vid barnen hade det kunnat få katastrofala följder.

 – Att se på operationen på skärmen var väldigt läskigt, sa Jayde till Carters News senare.

Trots att operationen var lyckad fanns det ändå en stor risk att barnen skulle bli döfödda. Det var oklart fram till sista stund hur det skulle gå.

 Som tur var gick allting bra och idag mår familjen prima. Dessutom har pojkarna som är dundersöta blivit barnmodeller. Kolla in bilderna på dessa små fighters!

Nu önskar vi alla den här familjen all lycka till och håller tummarna för att allt bra.

Att vara nära på att förlora sina barn innan de ens fått leva måste vara så härteskärande – var med och dela för att stötta den här familjen!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna