Pizzeriaägarens medmänskliga gest hyllas nu av tusentals människor på nätet.

När det drar ihop sig till högtider är det många som träffar familj och vänner för att äta en bit god mat. Men alla har inte den möjligheten. Detta var något som Bada Bing! Pizzeria i Springfield, Ohio, tänkte extra på lagom till årets Thanksgiving-firande i USA. Initiativet har nu gillats och delats av över 15 000 på bara ett par dagar.

– Många personer, inklusive jag, ser inte riktigt vad som händer i samhället när det kommer till hemlöshet och fattigdom. Många av oss går bara till affären eller till köpcentret för att handla och vi ser helt enkelt inte den svåra situationen hos de som är i behov av hjälp, säger pizzeriaägaren Jason Hague till Upworthy.

Så istället för att bara bjuda in de närmaste till det årliga Thanksgiving-firandet bestämde sig Jason Hague för att öppna dörrarna för alla de hungriga själar som inte hade någonstans att ta vägen.

Firandet skulle äga rum inne på pizzerian och som inbjudan satte Jason Hague upp den här lappen på fönstret till pizzerians entré:

Bildkälla: Bada Bing! Pizzeria (Facebook)

12274671_1073584176007884_1946403392609158730_n

På lappen står det att läsa:
”Vi kommer att ha stängt på Thanksgiving.

Dock kommer vi att äta middag här runt klockan 14.00 tillsammans med familj, anställda och vänner.

Om du är hungrig eller inte har några pengar, vänligen stig in. Vi kommer att välkomna dig och se till att du får mycket att äta”.

Såväl pizzerians anställda som flera förbipasserande bestämde sig för att bidra efter att ha sett Jason Hagues meddelande på fönstret – och istället för mat som hade räckt till 15 personer slutade initiativet i mat för 100 personer.

– Thanksgiving är en tid då du vill spendera tid med din familj och dina vänner, men det är också en tid för att tacka för det du har, och vi har varit väldigt välsignade. Så om vi kan få möjligheten att välsigna någon annan genom att ge dem hopp, då får det mig att må bra, säger Jason Hague till Upworthy.

Jag tycker att det här var ett väldigt fint sätt att visa medmänsklighet mot de som har en lite tuffare vardag. Det behöver inte vara något stort – varje liten gest är bättre än inget alls. Gilla gärna om du håller med.