Pojkarna bär ensam mans kista till graven – då säger någon 5 ord som ger alla rysningar

Sex pojkar från Roxbury Latin boys-skolan i närheten av Boston, USA, fick för några år sedan en lektion de sent ska glömma – utanför klassrummet.

Det var skolans vicerektor Mike Pojman som först tog initiativ till att starta ett program för att både utbilda studenterna men också ge något tillbaka till samhället.

Pojkarna ställde upp som kistbärare för en ensam man som dog utan varesig familj eller vänner i livet. Efter att de burit kistan läste de upp olika dikter och texter till mannens ära. De hade på sig fina kostymer och verkade väldigt tagna av stunden.

– Vår herre, tack för att du öppnade våra hjärtan och sinnen för detta fina arbete. Vi är här för att ära livet och minnas Nicholas Miller. Han dog ensam utan någon familj som fanns där för att stötta honom, sa en av pojkarna innan han sa de fem orden som får tårarna att spruta:

– I dag är vi hans familj …

– Vi är här som hans söner. Vi känner oss ärade att stå tillsammans framför honom nu, och högtidlighålla hans liv och minnas honom in i döden när vi nu låter hans själ få evig vila.

Efter detta fick ungdomarna så klart ett helt nytt perspektiv på både livet och döden. De var nöjda över att skolan skickat ut dem.

– Jag vet att jag ska tillbaka till skolan, och att jag ska göra nya prov i skolan. Men när man får komma ut från den bubblan får man nya, andra perspektiv om vad som verkligen är viktigt här i livet, ska en av eleverna ha sagt efteråt i intervjuer.

Jag är verkligen imponerad över hur dessa pojkar! Deras gärning är så osjälvisk och vacker, och de ställde upp för en man som aldrig kommer kunna tacka dem.

Dela gärna detta vidare om du också tycker fler skolor borde ta efter deras exempel!