Pojke född med ”två ansikten” ska äntligen få en operation

Läkarna hade aldrig sett något liknande innan. När Kangkang föddes såg han så annorlunda ut så att familjen på BB först inte ville att hans mamma skulle se honom. Hon bönade och bad och fick till slut hålla sin son.

Men när hon såg hans ansikte fick hon en chock.

Kangkang har en medfödd defekt som kallas transverse facial cleft. Det innebär att hans ansikte ser ut att vara tvådelat, eller nästan som att han har en mask på sig, skriver Littlethings.com.

Youtube

”Min familj ville inte att jag skulle se min son först, men jag bönade och bad till min man att få se honom. Innan de gav mig honom så sa de att jag inte skulle vara ledsen, men när jag såg min son så bröt jag ihop.” berättar Yi Xilian, som är mamma till Kangkang.

Youtube

Efter en undersökning kunde läkarna konstatera att Kangkang var frisk i övrigt. Men defekten var allvarlig. De hade aldrig sett något liknande.

”Det skiljer sig från kluven läpp eller gomspalt; Hela ansiktet är kluvet. Inte bara hans ansiktsmuskler, även benen på insidan är kluvna” berättar läkaren Wang Duquan som har behandlat Kangkang.

Pojken behövde en avancerad operation för korregera ansiktet. Men familjen bor i Hunan-provinsen i Kina och läkarvården är dyr där. Operationen skulle kosta runt 100 000 dollar – pengar som familjen inte hade när sonen föddes. Mamman ville ändå att läkarna skulle operera hennes son och började spara pengar.

Youtube

Historien har ett lyckligt slut. Familjen lyckades spara ihop tillräckligt mycket pengar för att bekosta operationen. Kangkang kommer växa upp och bli en frisk liten pojke. I inslaget nedan är Kangkang 14 månader gammal, och det finns tyvärr inte någon information om hur det gick för honom efter operationen. Men jag hoppas verkligen att det gick bra!

Lycka till i livet lilla Kangkang! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna