Pojken slutade möta upp brevbäraren på gatan. När hon hör vad som hänt sker något alldeles underbart.

Brevbärare levererar dag ut och dag in – men får kanske inte alltid den klapp på axeln och det erkännande som de förtjänar. På en gata i USA har postbilarna dock alltid välkomnats med stor glädje. I ur och skur har den unge pojken Matthew Watkins, som själv drömmer om att bli brevbärare, stått där och vinkat glatt när posten har levererats. Men en dag var Matthew plötsligt inte där när en kvinnlig brevbärare körde förbi familjen Watkins hus på sin dagliga runda. Inte nästa dag heller, inte dagen efter det… och till slut hade det gått åtta månader utan att Matthew hade synts till för att hälsa. Den kvinnliga brevbäraren började undersöka saken närmare och snart fick hon höra de förfärliga nyheterna: Matthew hade drabbats av cancer. När hon berättade för kollegorna bestämde de sig snabbt för att de var tvungna att göra något – och när Matthew en dag kom hem från sjukhuset så möttes han av en underbart fin överraskning.

Familjen tog med Matthew ut på gatan och där dröjde det inte länge innan den dagliga posten dök upp. Men det var inte en eller två postbilar – utan en hel parad som körde förbi på gatan bara för att glädja den unge brevbäraraspiranten.

Som de goda brevbärare de är hade kortegen också med sig lite post till Matthew. Inte var det heller vilken post som helst, utan fina gåvor: bland annat ett band med medaljer att hänga över bröstet samt en blå brevbärarskjorta.

Matthew blev givetvis överlycklig över brevbärarnas underbara gest. Nu är det bara att hålla tummarna för att han lyckas övervinna cancern – och det går åt rätt håll.

– Han har massa arbete att göra men han gör det, han blir starkare för varje dag, säger Matthews mamma Jennifer i ett tv-inslag.

Här kan du se det två minuter långa tv-inslaget om Matthew och brevbärarna:

En liten gest kan verkligen betyda mycket och jag blir så glad av att läsa om underbara medmänniskor som lyser upp andras vardag. Samtidigt hoppas jag verkligen att allt ordnar sig för Matthew och att han snart blir frisk. Dela gärna vidare på knappen här under för att önska Matthew lycka till med tillfrisknandet!