Pojken tror han ska bli utan julklappar eftersom han har autism. Tomtens svar rör tusentals till tårar.

Alla människor är lika mycket värda och någon gång med jämna mellanrum behöver alla få höra att de är viktiga, fantastiska och älskade. En som var osäker på sig själv var den lille pojken Landon. Eftersom Landon har autism så var han rädd för att han skulle hamna på tomtens stygglista och inte få några julklappar. Men ett samtal med tomten i egen hög person förändrade allt…

6-årige Landon och hans familj var på ett köpcenter i Michigan och tog julkort tillsammans med en tomte. Det var efter det, när de var klara med bilderna, som en nervös Landon rusade tillbaka till tomten med sin viktiga fråga: skulle han hamna på stygglistan och bli utan julklappar på grund av sin autism?

Bildkälla: Naomi Johnson (Facebook)

landonotomte2

Lille Landon kunde inte ha haft mer fel – och vad tomten gjorde då har nu hyllats i sociala medier. Mamma Naomi beskriver händelsen i ett Facebook-inlägg och här följer ett utdrag:

”Tomten satt bredvid, tog Landons händer i sina och började massera dem för att lugna ner honom. Tomten frågade Landon om det störde honom att han hade autism. Landon svarade ja, ibland. Då sa tomten att det inte borde störa honom. Det borde inte störa honom att vara den han är. Landon berättade för tomten att han ibland får problem i skolan och att folk har svårt att förstå att han har autism, och att han inte är en stygg pojke. Tomten sa då till Landon att inte oroa sig och att han har varit en väldigt bra pojke som den pojke han är. De satt och pratade i minst fem minuter. Tomten visade stor uppmärksamhet och lyssnade på honom. Det här smälter en mammas hjärta!”.

I had an AMAZING experience w the Santa at the RiverTown Crossings Mall and I want to share my story with you:My child…

Posted by Naomi Johnson on den 6 december 2015

Det här var verkligen helt underbart gjort av tomten i köpcentret – och viktigt för pojken att få höra att han duger som han är. Alla människor är verkligen lika viktiga och ibland kan det vara bra att få det bekräftat av någon, kanske helt oväntad, person. Gilla gärna om du också tycker det var fint gjort.