Polis stoppar ensam tonåring i mörkret, när an förstår varför får han genast en idé

Att jobba kan både vara roligt, givande, och som det låter – ganska jobbigt.

Men jobba måste vi alla, så det är bara att gilla läget och hoppas på att du och din arbetsgivare ska komma bra överens. Men en bra arbetsmoral kan vara ett bra redskap att ha i ryggsäcken för att det ska vara kul gå så smärtfritt som möjligt.

Men bland dagens ungdomar verkar arbetsmoralen vara en bristvara.

Svårt att sova, bråk med vänner och borttappade busskort är bara några av bortförklaringarna jag hört att ungdomar använt för att slippa gå till arbetet.

Youtube

En natt var polisen Kirk Keffer ute och patrullerade på gatorna.

Han såg en ensam tonåring gå längs vägkanten och beslöt sig för att stanna och fråga vart han var på väg.

Precis som de flesta som blir stannade av polisen (även om man inte alls gjort någonting fel) blev Duncan såklart nervös.

När polisen undrade vad han gjorde ute mitt i natten berättade han att han var på väg hem.

Efter en liten pratstund hade polisen fått saken klar för sig, Duncan hade fått ett jobb, men tyvärr inte där han bodde utan nästan fem timmar hemifrån.

Flickr

Eftersom han varken hade pengar till bussen eller någon bil så gick han den långa vägen varje dag, för att kunna hjälpa sina föräldrar, betala sin collegeavgift och så försökte han dessutom spara ihop pengar till en bil. Snacka om att ha arbetsmoral!

Polisen blev mycket imponerad av vad han hörde och beslöt sig för att genast prata med sina kollegor för att kunna se hur de kunde hjälpa Duncan.

Tillsammans samlade de ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa både en cykel och en hjälm. Redan nästa dag överraskade de Duncan och överlämnade han sprillans nya cykel.

Youtube

Men deras godhet slutade inte där.

De startade dessutom en insamling och det dröjde inte länge innan insamlingen var uppe i över 300 000 kronor, med pengarna köpte Duncan först en begagnad bil, resten skulle gå till att betala hans skolavgifter och hans familj.

Här kan du se ett inslag om Kirk och Duncan:

Dela gärna Duncans historia om du också tycker att Kirk förtjänar en guldstjärna. Fler poliser borde vara som han!