Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Polisen får ett samtal under stormen. När han hör vem det är brister det totalt. Det här är så fint!

Det blåste upp till storm i delstaten Oklahoma i USA och invånarna började samla på sig batterier, stearinljus och andra förnödenheter. Tusentals människor blev utan ström.

En 80-årig kvinna och före detta lärare, endast namngiven som Ms. Ross, var rädd för att bli utan ström och telefon. Hon bodde ensam och utan telefon skulle hon inte kunna kontakta någon om det hände henne något.

Kvinnan var livrädd och ringde larmnumret 911. Det var inget nödläge, strömmen fungerade ju fortfarande i huset, men polisen Wilner LaGuerre hörde skräcken i den gamla kvinnans röst. För henne var det ett nödläge.

Ms. Ross påminde honom dessutom om hans egna avlidna mamma.

”Jag vill bara veta, angående den här stormen, om någon kan plocka upp mig?” Frågade kvinnan med mjuk röst. Hon var rädd att hon inte skulle överleva om elen och telefonen slutade fungera under flera timmar. Hon ville inte dö ensam där i huset.

Polisen Wilner lugnade kvinnan och meddelade att han skulle åka förbi hennes hus på en gång. Han tog med en telefon som skulle fungera även om strömmen slogs ut, så hon kunde nå honom, samt lite extra förnödenheter.

Hon blev väldigt rörd av hans fina gest. Samtidigt blev också Wilner väldigt berörd av kvinnans samtal.

”Det är precis detta vi letar efter. Vi möter så mycket negativitet när vi är ute och gör vårt jobb” berättade han under en presskonferens, strax innan han brister i gråt.

Bildkälla

polis

Vad fint gjort av polisen att ta sig tid för kvinnan! För de flesta av oss så är det inget nödläge att riskera att förlora strömmen i huset, men för Ms. Ross skulle det ha varit en katastrof. Polisen tog hennes rädsla på allvar och hjälpte henne.

Här nedan kan du se ett tv-inslag om händelsen.

Tycker du också att polisen gjorde ett bra jobb? Dela gärna med dig av detta till dina vänner så att fler kan läsa om hans insats.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...