Polisen hittar pojken i huset – chockas av upptäckten på golvet och tar ett livsavgörande beslut

Varje gång jag hör om ett barn som blivit misshandlat eller dåligt behandlad blir jag så fruktansvärt arg. Att någon vill ett barn, med världen framför sina fötter, illa är verkligen utom mitt förstånd.

Precis det var vad polismannen Jody kände när han larmades till ett hus och hittade en 8-årig pojke, bunden och helt ensam.

Det fick honom att ta ett av de största besluten i sitt liv, ett beslut som skulle förändra allt.

Det var en vanlig morgon när polismannen Jody Thompson kom in på jobbet i Oklahoma, USA. Men strax därefter skulle han få ett larm om att ett barn blivit misshandlad i ett hus inte långt därifrån – och Jody kastade sig in i bilen för att åka dit.

Han gick upp för trapporna till lägenheten – och när han öppnade dörren skulle hans hjärta gå i bitar.

Bildkälla: Youtube/CBS News

På golvet satt en 8-årig pojke med bundna händer och fötter. Han vägde inte mer än 30 kilo, var blöt och täckt av blåmärken.

Jody var chockad av det han såg. Utan att blinka hjälpte han pojken ut ur repen, tog med honom till bilen och rusade till sjukhuset.

Bildkälla: Youtube/News Hashmi

Pojken, vid namn John, var trots den fruktansvärda misshandeln i stabilt tillstånd och återhämtade sig på sjukhuset.

Vid det här laget kunde polisen Jody, som stannade kvar på sjukhuset, ha lämna honom åt sitt eget öde. Men redan då visste han vad han tänkte göra.

Bildkälla: Youtube/CBS News

Tillsammans med sin fru bestämde sig Jody för att adoptera John som sin egen son. Nu skulle han få ett kärleksfullt hem att växa upp i – och framför allt. En framtid.

– När jag såg honom i det där huset darrandes och fastbunden, alldeles blöt och förvirrad, visste jag direkt att jag skulle vara säker på att han var i goda händer om han var med mig, säger Jody till CBS News.

Men bakom hörnet väntade ännu en överraskning för Jody och hans fru.

Bildkälla: Youtube/News Hashmi

Det visade sig att Johns biologiska mamma satt i fängelset och att hon precis fött en liten dotter.

Utan att tveka bestämde de sig för att även adoptera den lilla bebisen, som då inte ens var ett dygn gammal.

Bildkälla: Youtube/News Hashmi

Veckorna gick och John gjorde stora framsteg, inte minst i skolan. Han har högsta betyg – och tillsammans med sin nya pappa Jody gör de många saker tillsammans. 

– Han hjälpte mig, han är anledningen till varför jag är här, säger John till 5 News.

Det Jody gjorde för John är så otroligt fint. Att hjälpa pojken ut ur huset är en sak, men att sedan ta honom under sina egna vingar och ge honom en ny chans i livet får mig verkligen att tro på allt det goda i världen. I klippet nedan kan du själv höra John och Jody berätta om det inträffade – och om det nya livet.

Alla barn förtjänar en bra uppväxt. Dela gärna artikeln om du håller med.