Polisen Peter hyllar bilisternas agerande vid olyckan: ”Jätteglad och stolt” 

I onsdags ryckte polisen Peter Larsson och hans kollega Anna ut till en trafikolycka på E22 i Lund. På vägen dit fick de se något ovanligt.

– Det är en handfull gånger under de tio åren vid otaliga utryckningar på större vägar som jag har upplevt något liknande, det är väldigt sällan, berättar Peter för Aftonbladet.

Nu delar Polisen en film från Peters bil för att visa det otroliga som hände.

Peter la ut filmen på polisens Facebooksida där ser man hur medtrafikanterna på vägen har kört åt sidan och gett plats till polisbilen.

Det är inte ofta jag får anledning att berömma trafikanter i samband med trafikstockningar men idag öser jag beröm till alla inblandade”, skriver Peter på Facebook.

Han berättar att det ofta ser helt anorlunda ut när de är ute på utryckning.

– Det är ofta vi får stanna och tuta lite extra för att göra bilister lite mer uppmärksamma. När det är bilköer sitter de gärna med mobiltelefoner eller hög musik på – då varken hörs eller syns vi inte särskilt bra. Det fördröjer vår utryckning. Ibland kan det dröja flera minuter innan vi kan komma fram. Det är frustrerande för oss, ambulans och räddningstjänst, säger han till Aftonbladet.

Nu hoppas han att filmen från E22 i Lund kan få fler människor att tänka på att vara uppmärksamma vid olycksplatser och släppa fram räddningstjänsten på detta exemplariska sätt.

– Jag är jätteglad och stolt över de trafikanter jag mötte och fick köra förbi den här gången så jag vill hylla de ännu en gång, säger Peter.

Så här ska det se ut! ❤️

Publicerat av Newsner den 29 juni 2017

Publicerad av Newsner familj