Polisens viktiga råd: Gör detta innan du tar med ditt barn till en stor folksamling

Under sommarmånaderna är det många föräldrar som passar på att ta med sina barn ut på alla möjliga roliga aktiviteter.

Det kan handla om ett besök på en nöjespark, en marknad, en konsert eller något annan plats där det vistas mycket människor.

Och under sånahär tillställningar, där det rör sig mycket människor, är det dessvärre lätt hänt att man kommer från varandra och i värsta fall inte vet var ens barn har tagit vägen.

Med anledning av detta har polisen tagit fram ett riktigt smart knep som är riktigt användbart för alla oroliga föräldrar.

tivoli
© Flickr/Roman Iakoubtchik

Att tappa bort sitt barn i en stor folksamling är kanske en av de värsta mardrömmar en förälder kan föreställa sig.

Därför kom polisen i den amerikanska delstaten Kalifornien med ett riktigt användbart och viktigt råd lagom till semestern. 

Det var förra året som myndigheten tipsade om detta, men jag tycker det förtjänar att spridas vidare utifall någon förälder missat det. 

Det smarta knepet, som redan delats vidare över nästan 30 gånger, går helt enkelt ut på att du skriver ner ditt telefonnummer på barnets handled innan det är dags att ge sig ut i folkhavet.

För att sedan se till att numret inte suddas ut sprayar du på numret med en plåsterspray som är transparent och vattenavisande, eller målar över ett flytande plåster. 

I tillägg till detta skriver polisen också att du som förälder bör ta ett foto på ditt barn samma morgon som ni ska ge er ut, för att på så sätt ha en aktuell bild att visa upp om det värsta händer och ditt barn skulle försvinna.

Jag tycker att de här knepen är riktigt användbara och därför ville jag dela dem med er såhär i semester- och sommarlovstider.

Om du känner någon som kan ha användning av knepet får du gärna också vara lite bjussig och dela vidare!