Populära leksaken exploderade i sonens ansikte – nu vill pappan varna andra

Fidget spinners är den mest populära fingerleksaken just nu. 

Plastprylen är egentligen framtagen att hjälpa barn med koncentrationssvårigheter, men har senare också blivit populära för många andra. 

Nu varnar en pappa för hur leksaken inte ska användas, skriver Tribunist

fidget2
© Pixabay

Pappan, som heter John, hade lite kvalitetstid med sin son. Eftersom sonen är intresserad av fidget spinners lekte de med den tillsammans. John hade sett videos på Youtube där folk använt sig av tryckluft för att få spinnern att snurra snabbare än vad som är möjligt för människan. 

Därför tänkte pappan att han också kunde testa. Men det som hände sen ändrade Johns inställning till leksaken i grunden. 

Nu vill han varna andra föräldrar om hur man inte ska använda den. 

Så här skriver pappan i sitt inlägg på Facebook, som redan delats över en kvarts miljon gånger. 

”Jag vet att det här inte kommer att vara enkelt för vissa att se på. Men jag känner ändå att det är nödvändigt. Detta orsakades av lek med en fidget spinner kombinerat med tryckluft som sprayades runt den. Jag höll i spinnern och luftslangen när det hände. Vi hade lekt med den ett tag och plötsligt exploderade plasten i fidget spinnern. Nu är vi på akuten och väntar på att sys. Jag delar det här så att ingen annan får samma idiotiska idé som jag fick. Vi hade bara tur att den missade ögonen. Det kunde ha slutat mycket värre”. 

Senare skrev John att sonen fick sys med 30 stygn, varav tre av dessa inuti munnen. 

Vad som är viktigt att poängtera är att ingen fidget spinner ännu rapporterats som exploderad när tryckluft inte använts. 

Dela gärna och varna andra för detta!