Rektorns fina hälsning till barnen hyllas av tusentals på Facebook.

Betygshets i skolan kan vara väldigt jobbigt för många elever. Det är massor av Nationella prov, vanliga prov, uppsatser, grupparbeten, enskilda redovisningar och läxförhör under skoltiden, men i slutändan ska allt summeras i en bokstav och ett betyg. Många upplever att toppbetyg är ett krav för en lyckad framtid, men det är ju så mycket annat som också spelar in. Pusselbitens skola i Skåne är en skola för barn och ungdomar som har autism och Aspergers syndrom. När eleverna fick sina betyg vid skolavslutningen så skickade rektorn Benita med en hälsning som jag verkligen tycker förtjänar att hyllas och spridas. Fler borde ta efter och tänka på detta!

Rektorns hälsning lades upp på skolans Facebooksida och fick snabbt fart. Den hyllas av tusentals och i dagsläget har över 9000 gillat bilden.

Så här skrev Benita:
”Kom ihåg att ett betyg bara talar om hur duktig din lärare är på att nå fram. Du är mycket mer fantastisk än en fånig bokstav.”

Här kan du se Facebook-inlägget:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ’script’, ’facebook-jssdk’));

Tillsammans med att signera betygen passade rektorn Benita på att skicka ett viktigt budskap till eleverna <3

Posted by Pusselbitens skola on den 24 juni 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.