Restaurangen slopar sitt eget julbord och bjuder istället in 150 hemlösa.

I samband med julen brukar många företag bjuda sina anställda på julbord. Men inte på restaurangen Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo. Där har de anställda valt att avstå från maten för att istället bjuda bättre behövande. Det här är verkligen en fin gest och jag blir alldeles varm i hjärtat av att läsa om restaurangens välgörenhet.

Istället för det årliga julbordet med de anställda blir det alltså välgörenhet för hela slanten. I morgon, lördag, öppnar Tjuvholmen Sjømagasin upp dörrarna för 150 hemlösa, fattiga och andra personer som har det lite jobbigare. Till tonerna från livemusik kommer det att bjudas på mat och dryck.

Och det var aldrig något snack bland de anställda om att detta var ett bättre alternativ än ett företagsjulbord.

– Efter ett möte så kom vi fram till att det här var mycket viktigare, säger restaurangchefen Emma Hesselroth till Dagbladet.

Det kommer också att bli en stor personalstyrka som serverar de hungriga.

– Vi räknar med cirka 20 anställda som ser fram emot det här på lördag. De allra flesta har också tackat nej till att få lön för arrangemanget, säger Emma Hesselroth till Dagbladet.

Bildkälla: Tjuvholmen Sjømagasin (Facebook)

julbordstor

Förra året gjorde restaurangen ett liknande arrangemang, då i samarbete med Frälsningsarmén. I år är det tillsammans med Stadsmissionen.

Julen är en tid för eftertanke och det är viktigt att vi inte glömmer bort våra medmänniskor. Jag tycker att det här är underbart fint gjort, gilla gärna om du håller med.