Restaurangens fina lapp sprids som en löpeld – visar exakt vad julen handlar om

Julen är en högtid då vi träffar nära och kära, äter god julmat och umgås tillsammans. Dessvärre är det inte alla som har någon att spendera julen med – och inte någon mat att stoppa i sig för den delen heller.

Därför blir jag alldeles varm i hjärtat av att läsa om det här fina initiativet signerat en restaurang i engelska London. Deras enkla gest visar precis vad julen handlar om – och att julen firas med hjärtat, inte med plånboken.

Lagom till jul i år bestämde sig restaurangen Shish i London för att ta vara på högtidens sanna budskap om värme, gemenskap och medmänsklighet.

Bildkälla: Shish restaurant (Twitter)

Därför möts nu alla förbipasserande av en lapp som sitter uppklistrad på dörren. I meddelandet står det att läsa:

”Inga kostnader.

Ingen ska behöva äta ensam på julafton. Vi är här och umgås tillsammans med er.

Trerättersmiddag för alla hemlösa. Från 12-18. Alla hemlösa eller äldre är välkomna.”

Bildkälla: Shish restaurant (Twitter)

Lappen fick snabbt genomslag och hyllas nu stort på nätet, med kommentarer som lovordar initiativet att hjälpa människor som behöver det lite extra.

För personalen på restaurangen är det en självklarhet.

– Många människor sitter ensamma hemma på jul. Det ska de inte behöva. De kan komma hit och ha lite kul, säger Hasan Masud, som arbetar på restaurangen, till Buzzfeed

Julen handlar om värme, gemenskap och medmänsklighet – och det har verkligen denna restaurangen tagit fasta på.

Om du precis som jag tycker att vi alla borde uppmärksamma julens sanna budskap och visa omtanke till varandra så får du mer än gärna dela vidare artikeln.