Restaurangernas varma gest: Delar ut gratis lunch till sjukhuspersonal

Coronaviruset fortsätter att spridas och påverka vår omgivning och samhället i stort på ett negativt sätt. I statsminister Stefan Löfvens tal till nationen i söndags underströk han hur viktigt det är att ta hand om varandra och ta ansvar i just dessa tider, och göra det man kan.

De som belastas hårdast av situationen är all vård- och sjukhuspersonal, som jobbar dag och natt för att spåra och bekämpa smittspridning, och behandla de som redan blivit sjuka.

Vill visa tacksamhet till sjukhuspersonal

Nu visar flera krögare i Stockholm prov på medmänsklighet, då de lagar och levererar mat till sjukhuspersonal, för att visa tacksamhet.

– Det är de enda som kan få oss på benen, därför måste vi hjälpa dem, säger Hakki Korkmaz, restaurangchef på Da Peppe Due till Aftonbladet.

Handlar om karma

Många krögare har drabbats hårt av coronautbrottet. På Mother i Stockholm India har antalet besökare sjunkit med cirka 80 procent, och restaurangen är knappast ensamma om att tappa kunder.

Men istället för att stänga igen köken så har Mother India och flera andra krögare i Stockholm gått ihop och valt att laga mat till de som verkligen behöver – sjukhuspersonalen.

I fredags fyllde Mother India och restaurang Da Peppe Due runt hundra matlådor som levererades och skänktes till Intensivavdelningen på Södersjukhusets smittskyddsenhet, efter kontakt med chefsläkaren som tacksamt välkomnade idén.

– Jag är lika rädd som alla andra, men det gäller att ta sig i kragen och göra något tillsammans, säger Korkmaz och tillägger:
– Det handlar om karma: Det vi ger får vi tillbaka, säger Hakki Korkmaz, restaurangchef på Da Peppe Due till Aftonbladet.

Vi ska vara glada att det finns människor som gör sånt här för andra i dessa tider. Dela gärna om du också vill hylla detta initiativ.