Robin räddades ur en soptunna som nyfödd – nu förlåter han mamman

Robin Barton från Santa Ana, USA, var bara några timmar gammal när han dumpades i en soptunna 1989. Hans mamma ville inte ha sonen och lämnade honom åt sitt öde. Förmodligen skulle Robin ha dött där i tunnan, om det inte vore för att polisen Michael Buelna råkade gå förbi.

”Han hade fortfarande kvar navelsträngen och var täckt av slem. Sopor och grus hade fastnat på honom” berättade polisen efteråt.

Michael Buelna räddade Robins liv den dagen. Han skyndade sig till sjukhuset med den lille pojken och såg till att han fick vård. Robin vägde bara 2 kilo men läkarna kunde konstatera att han var frisk och skulle klara sig.

Tack vare Michael Buelna och hans poliskollegor kunde de även spåra mamman. En 19-årig kvinna som desperat ville bli av med sonen och därför hade dumpat honom. Hon dömdes till tre års fängelse för mordförsök.

Skärmdump/ABC7 News

Lilla Robin adopterades av Elizabeth Barton och Daniel Fernandez. De gav honom all den kärlek och omsorg som ett litet barn behöver.

Åren gick och Robin växte upp. Vid 25 års ålder bestämde han sig för att söka upp polisen som räddade hans liv, och tacka honom. Det blev ett känslosamt möte. 

Robin och Michael Buelnas möte filmades och sändes på tv. Fler och fler medier skrev om den fantasitska historien och det var speciellt en man som reagerade starkt på reportaget om Robin. 

Hans biologiske pappa.

Det visade sig att Robins pappa hade sökt efter honom enda sedan den dagen mamman dupade honom i soptunnan.

Robin fick vara med om ännu ett känslosamt möte, den här gången med sin far. Även detta sändes på tv.

Skärmdump/ABC7 News

Dagarna efter mötet fick Robin även veta var hans mamma fanns. Hon bor numera i Mexiko och Robin vill gärna träffa henne också.

”Jag är inte arg eller besviken. Jag förlåter henne för hon befann sig i en omöjlig situation. Jag kan inte gå runt och fundera på hur det kanske slutat om jag inte hade hittats. Jag mår bra idag och jag vill att hon ska få veta det.” säger Robin om sin biologiske mamma.

Det har nu gått två år sedan Robins känslosamma möte med sin pappa och polisen som räddade hans liv. Men den här historien berör mig fortfarande. Jag är så glad att Robin hittades den när kvällen 1989. Jag tycker också att det är väldigt fint att han förlåter sin mamma trots att hon gjorde honom så illa som nyfödd. 

Det visar verkligen vilket stort hjärta Robin har!

Dela gärna den här artikeln med dina vänner om du också blev berörd.

Publicerad av Newsner familj