Roger blev förbannad och fick nog. Då satte han upp den här skylten.

Tjuvarna stal hans motorcykel, jetski, domkraft, fyra aluminiumfälgar och diverse handverktyg. Men när polisen inte kunde hjälpa Roger Kullander, då bestämde han sig för att ta saken i egna händer. På tomten i värmländska Brukmon står nu en hemmagjord skylt med texten: ”Tjyvjävel skyll dig själv”.

Det var när Roger Kullander var bortrest från sitt hem i Brukmon utanför Karlstad den 20-22 maj som tjuvarna passade på.

– De stal en herrans massa grejer för mig, säger Roger Kullander till NWT.

Kort därefter fick han ett brev av polisen där det stod att de inte kunde utreda brottet. Och om inte polisen kunde hjälpa honom att skydda grejerna – då tänkte Roger att han helt enkelt fick göra det själv.

Så på tomten utanför Roger Kullanders hem finns nu en skylt med den avskräckande texten ”Tjyvjävel skyll dig själv”, samtidigt som Roger står redo med sitt baseballträ ifall han skulle få ovälkomna gäster.

– Om jag blir tvungen att använda våld för att skydda det som är mitt, så kommer jag att göra det, säger Roger Kullander till NWT.

Han fortsätter:

– Om någon tar sig in på min tomt och stjäl till exempel min cykel så ringer jag först polisen, förstås. Fast om det inte hjälper, så drar jag mig inte för att slå armarna av inkräktaren.