Skolan vägrade tro på att lärarna mobbade flickan. Men pappans smarta plan satte dit dem en gång för alla.

Skolan ska vara en trygg plats för alla barn. Tyvärr händer det att elever blir mobbade av sina skolkamrater ibland, och då är det skolans och lärarnas uppgift att se till att stoppa det. Men för 14-åriga Cheyanne på Miami Trace Middle School i USA var det inte de andra eleverna som var problemet – utan hennes två lärare.

Varje dag under under hennes skolgång blev hon mobbad av sina lärare och ingen på skolan trodde henne när hon berättade.

Till slut fick Cheyanne och hennes familj nog och gjorde upp en plan för att sätta dit lärarna en gång för alla.

Cheyanne är en elev med särskillda behov, men istället för att stötta och hjälpa henne så valde hennes två lärare att göra motsatsen. Varje dag berättade läraren Christie Wilt och lärarassistenten Kelly Chaffin för Cheyanne att hon inte räckte till, att hon var tjock, lat och att hon ljög.

Bild: Youtube

 

När Cheyanne berättade för sin pappa Brian vad lärarna gjort blev han väldigt upprörd och kontaktade genast skolan för att berätta vad som hänt. Men de trodde inte på Cheyannes historia. De sa att hon ljög.

Men Brian visste att hans dotter talade sanning. 

Tillsammans kom de på en plan och Brian gav sin dotter en bandinspelare. 

Bild: Youtube

 

Under flera dagars tid spelade Cheyanne in lärarnas trakasserier. När pappan fick höra vad lärarna sa till dottern brast han i gråt.

”Cheyanne, skojar du? Är du så dum? Du är så dum?” hörs lärarassistenten Kelly Chaffin säga på bandet.

”Inte konstigt att du inte har några vänner. Inte så konstigt att ingen tycker om dig eftersom du ljuger, fuskar…”.

Lärarna säger även att Cheyanne är tjock och att hon borde sluta titta på tv på helgerna. Vid ett tillfälle tvingar de henne att springa på ett motionsband som straff, vid ett annat tillfälle vägrar Christie Wilt att ta emot ett prov som Cheyanne skrivit eftersom hon sa att hon visste att det skulle vara underkänt, och inte behövde läsa igenom det. 

”Vet du vad, behåll det där. Du vet att du misslyckades. Jag vet att du misslyckades. Jag behöver inte rätta ditt prov. Du misslyckades.” säger hon.

Lärarna Christie Wilt och Kelly Chaffin. Bild: Youtube

 

Cheyannes pappa berättar att han satt uppe hela natten och lyssnade.

”Vi lyssnade i sju timmar på det där bandet. Vi var uppe hela natten och grät, vi var så upprörda för vi förstod inte varför de gjort detta” berättar han.

Men inspelningen blev det bevis som Brian behövde för att äntligen sätta dit lärarna opch stoppa trakasserierna. Båda lärarna fick omedelbart sparken från skolan, och Cheyannes familj kommer nu få 300 000 dollar i skadestånd. 

Jag är så glad att lärarna fick sluta! Hoppas att de aldrig får jobba med barn igen. Ingen elev ska behöva vara med om detta i skolan. 

Här nedan kan du höra inspelningen och se en intervju med Cheyanne och hennes pappa.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna