Skolavslutningen flyttades från kyrkan. Då tog föräldrarna saken i egna händer.

Hudene skola utanför Herrljunga har i alla år haft som tradition att fira avslutningen inför sommaren i en kyrka som ligger i närheten. Men i år beslutade rektorn att skolavslutningen skulle hållas på en bygdegård i en annan by – något som fick föräldrarna att gå i taket. Nu har de bestämt sig för att koka ihop en alldeles egen skolavslutning med tårta och festligheter – i kyrkan.

När rektorn beslutade att årets skolavslutning skulle flyttas till en bygdegård i Skölvene så lät inte reaktionerna vänta på sig.

– Det började spinna. Först ställdes frågan till rektorn varför det flyttas från Hudene, sedan ställde vi frågan varför inte traditionen som går många år tillbaka ska fortsätta. Då fick vi som svar att det hade med olika anledningar att göra, säger föräldern Carin Martinsson till Expressen.

Eftersom de inte kom överens om en lösning så bestämde sig föräldrarna helt sonika om att dra ihop en egen avslutning för barnen. Den kommer, precis som traditionen har varit i många år, att hållas i kyrkan.

– Vi kommer att ha en sommaravslutning. Alla är välkomna att delta i kyrkan där vi haft skolavslutningen tidigare, för att bevara traditionen. Sedan tågar vi tillsammans tillbaka till skolan där vi kommer att vara i lokalerna och avnjuta en tårtbuffe, säger Carin Martinsson till Expressen.

Bildkälla: Wikipedia

hudenekyrka

Så här säger skolans rektor Victoria Andersson om beslutet att flytta skolavslutningen till en bygdegård:

– Vid förra årets skolavslutning upptäckte vi att några elever inte var med. Efteråt fick vi reda på att det berodde på att vi var i kyrkan och då började vi fundera på hur vi tänkte inför nästa år. Det är självklart att alla barn ska kunna vara med på avslutningen.

Eftersom föräldrarna lade sin avslutning på samma dag så har dock skolan beslutat sig för att flytta sin ännu en gång. Den kommer nu att hållas morgonen efter i skolans lokaler.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna