Slår larm efter dramatisk ökning av räddningar på badet – föräldrar kollar i mobilen

I sommar har antalet incidenter ökat kraftigt på populära Brunnsbadet i Ronneby. 

Hela 62 gånger har badvakterna fått hoppa i vattnet och ingripa för att förhindra drunkningsolyckor, enligt Sydöstran.

”Det jag kan tänka mig är att många föräldrar står med sina mobiltelefoner men det är inte hela sanningen. Överlag verkar föräldrar bara ha tappat ansvaret”, säger anläggningsansvarig Peter Nilsson till tidningen. 

Det har visserligen inte inträffat några allvarliga olyckor på Brunnsbadet i sommar. 

Men tillbuden har varit många, med tre veckor kvar av säsongen har badvakterna rapporterat in 62 tillbud. 

– Det har ökat något enormt det här året. Jag har försökt att förstå varför, diskuterat med badvakterna, men kan inte sätta fingret på det. Jag har jobbat här i 40 år och har aldrig sett dess like, berättar anläggningsansvarig Peter Nilsson för tidningen Sydöstran.

Enligt Peter Nilsson är det bara en tidsfråga innan något allvarligt inträffar. 

Vid flera tillfällen ska badvakterna och personalen ha fått leta efter föräldrar. Ibland har de till och med ropat ut och bett föräldrarna ta ansvar för sina barn. 

– Det jag kan tänka mig är att många föräldrar står med sina mobiltelefoner men det är inte hela sanningen. Överlag verkar föräldrar bara ha tappat ansvaret. De lämnar icke simkunniga barn med armpuffar för att sedan gå och göra något annat, säger Peter Nilsson.

Bland annat berättar Peter Nilsson om hur en 4-årig pojke gav sig ut ensam, i en strömkanal som finns på Brunnsbadet. Inga föräldar syntes till. 

– När jag tillslut hittade föräldrarna satt de och drack öl på uteserveringen. Du vet, man blir ju livrädd, säger Peter Nilsson.

”När jag tillslut hittade föräldrarna satt de och drack öl på uteserveringen, berättar Peter Nilsson på Brunnsbadet i Ronneby efter en räddning.

Publicerat av Sydöstran den 3 augusti 2017

Så här får det ju bara inte gå till! Jag håller med Peter – det är skrämmande att läsa detta. Ingenting i mobilen kan vara viktigare än ditt barn!

Dela gärna vidare denna artikel på Facebook, så att ALLA föräldrar börjar förstå att det är dags att ta ordenligt ansvar för barnen.