Små barn hittades inlåsta i överhettad bil – då kom främlingen till deras räddning

Tre småbarn, varav det yngsta fem dagar gammal, lämnades i en överhettad bil på en parkering i Halmstad.

En man kunde få upp dörren med hjälp av ett grillspett. Nu misstänks föräldrarna för brott, rapporterar Expressen.

Det var under onsdagseftermidagen som de tre barnen påträffades i en bil på parkeringen till ICA Maxi i Halmstad. Den yngsta, en fem dagar gammal bebis, var inlindad i en filt och satt tillsammans med de två andra, ett år respektive tre år gamla. 

Två av rutorna var nervevade några centimeter, men trots det tyckte förbipasserande att bilen såg överhettad ut. Ett av barnen skrek medan det andra såg ut att vara överhettad. Det gjorde att människor i omgivningen blev oroliga och ringde polisen.

– Det behöver inte vara särskilt varmt ute för att det ska bli överhettat inne i en bil, säger Jenny Widén vid polisens ledningscentral i Region väst till Expressen.

Parkeringen på ICA Maxi i Halmstad. Foto: Google Streetview

Innan polis, ambulans och räddningspersonal hann till platsen hade en man lyckats få upp en av dörrarna med ett grillspett.  Barnen undersöktes men inget av dem behövde sjukvård enligt ambulanspersonal på plats.

Föräldrarna hade under tiden hunnit tillbaka och konstaterade att de inte varit borta i mer än fem minuter. Trots det misstänks de nu för brott, framkallande av fara för annan. Polisen tog föräldrarnas namn och personuppgifter och ärendet lämnas nu över till socialförvaltningen.

– Jag vet inte hur den här mannen hade burit sig åt för att få upp dörren med ett grillspett, men det hade han i alla fall, säger Widén till Expressen.

OBS, bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Shutterstock

Vi måste komma ihåg att påminna varandra om att en varm bil på sommaren kan medföra livsfara. Dela gärna artikeln så du kan påminna dina vänner.