Sonen vägrar lyssna på mamma – då tar han på sig skorna och tvingar in henne i bilen

Barn är inte alltid de bästa lyssnarna. Inte sällan är de så nyfikna på vår omgivning eller med lek så att de helt enkelt vill fokusera på det.

För den här mamman var det hennes 9-årige son som vägrade lyssna på henne. 

Men i stället för att lyssna på sin mamma satte han på sig skorna och gick mot bilen. En händelse som skulle rädda ett liv.

9-åriga Camdyn är en snäll pojke som ofta hjälper sin mamma att byta sin lillebror Dylans blöja. Men trots det kan mamma Kimberly ibland bli irriterad. Det är inte alltid så att Camdyn lyssnar på sin mamma, som vilken pojke som helst. 

Men en dag skulle han inte lyssna på henne över huvud taget – ett beslut som skulle göra stor skillnad.

Bildkälla: Youtube/News24

Kimberly pratade med sin son och berättade att hon hade ont i bröstet. Camdyn förslog att de skulle åka till sjukhuset men mamman tyckte det inte var någonting allvarligt, utan ville hellre stanna hemma.

Hon sa att hon nog bara behövde lägga sig ner och vila en stund, så skulle nog allting bli bra. Men Camdyn stod på sig. 

Bildkälla: Youtube/News24

– Jag fortsatte säga att vi behövde åka, så jag tog bara på mig mina skor och jacka och sa att ‘nu åker vi'”, berättar han.

Kimberly gav med sig och de åkte iväg till deras doktor. Väl på plats insåg doktorn att det var någonting som inte stod rätt till, så han anordnade så att en ambulans kunde hämta upp Kimberly. Och när de kom till sjukhuset fick hon ett gastkramande besked.

Bildkälla: Youtube/News24

Mammans båda lungor var fyllda av blodproppar, också kallat lungemboli. I sju dagar fick Kimberly stanna kvar på sjukhuset – och hennes sons agerande räddade mest troligt livet på henne. 

 Om jag hade tagit mig en tupplur är chansen stor att det hade slutat på ett dåligt sätt, ett sorgset sätt, säger Kimberly. 

Bildkälla: Youtube/News24

9-årige Camdyn gjorde allt rätt – för han visste vad som stod på. I skolan hade en av hans lärare, Timathi, fått samma diagnos och hade berättat för barnen vilka varningstecken som kan förekomma, varningstecken han såg på sin mamma. 

– Ibland är det svårt att veta om barnen lyssnar eller inte, men någonting lärde han sig verkligen. Han är min hjälte. Det sägs att livet rusar förbi framför våra ögon och det vår mig att se på den här pojken på ett helt annat sätt, berättar läraren Timathi.

Bildkälla: Youtube/News24

Barn kan överraska oss på de allra finaste sätt – och de lyssnar nog mer än vad vi tror.

I det här fallet räddade det livet och det gör mig oerhört varm i hjärtat att 9-åriga Camdyn var uppmärksam och stod på sig. Du kan höra hela berättelsen i spelaren här nedan.

Camdyn är verkligen en förebild för många. Tveka inte på att dela med dig av artikeln till dina vänner så de också får läsa om den här fantastiska pojken!