Från sportsunk till hemmahunk: Gick ned 15 kilo med ”dammsugarmetoden”

Sportprofilen Robert Laul flyttade till USA – och fick en drömkropp på fem månader.

Nu delar han med sig av fem hemliga knep som ligger bakom förvandlingen. 

– Jag flyttade till USA och gick från big till biff på mindre än ett halvår, säger han. 

© Instagram (@robbielauler)

Robert Laul har bott i Washington sedan december 2016. Sen dess är han tjänstledig från arbetet som fotbollskrönikör på Aftonbladet, och har varit hemmaman åt SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt.

Han berättar att vardagen numer består i att städa, handla – och laga mat.

– Jag har skött markservicen åt Carina, skrivit ett bokmanus och tagit hand om mig själv, säger Robert. 

Samtidigt har han tränat kroppen med enkla övningar. Målet var att gå ner i vikt – en resa han själv dokumenterat på sitt Instagram-konto

– Tidigare har jag haft stora problem att gå ner i vikt. Jag var fet. I USA har det inte varit svårt alls. Jag dricker ingen alkohol och håller mig till planen, säger Laul till Newsner. 

Han vägde 102 kilo vid flytten till Washington i vintras – nu stannar vågen på 87 kilo. 

Och Laul har flera hemliga knep han nu vill dela med sig av. 

© Instagram (@robbielauler)

– Dammsugning är bättre träning än vad många män tror. Jag har en tung maskin, en ”Shark Navigator”. En ordentlig runda genom lägenheten med ”Sharken” är som ett träningspass för hela kroppen.

 

När man precis är klar med dagens dammsugning – men upptäcker ett sista dammkorn i ögonvrån.

Ett inlägg delat av Robert Laul (@robbielauler) Mar 23, 2017 kl. 11:16 PDT

Men Laul ville inte lägga om sina kostvanor alltför mycket. Att kunna njuta av god mat ville han inte sluta med, bara för att han ville gå ner i vikt.  

– Jag flyttade till USA, fick en Baywatchkropp men behövde inte ens sluta äta hamburgare, säger Laul och berättar att han inte ätit på McDonald’s en enda gång. 

– Det finns andra snabbmatskedjor som är mycket godare. Till exempel Freddy’s, Five Guys och Z-Burger. Utklassar både McDonalds och Burger King enligt mig.

© Instagram (@robbielauler)

Hemligheten ligger också i att äta ett lagat mål mat per dag – utöver frukosten. 

– Jag har käkat hamburgare varenda söndag sedan jag kom hit. Lite måste man unna sig. Men jag äter bara onyttigt max två-tre dagar i veckan. Annars håller jag mig till två nyttiga mål mat varje dag: En rejäl frukost och ett lagat mål mat utan ris, pasta eller potatis.

Vindruvor och ost stoppar sötsuget som kan uppstå om kvällarna.

– På kvällen ser jag till att det finns röda vindruvor eller ost hemma. Kroppen vänjer sig snabbt vid att inte äta två lagade mål mat om dagen, säger Laul. 

Förutom dammsugningen och måltidstipsen vill Laul också slå ett slag för träningen – både styrkeövningar och vardagsmotion. 

© Instagram (@robbielauler)

– Jag tränar varje morgon i cirka en timme. 45 minuter på crosstrainer eller liknande. Sedan styrkeövningar i en kvart-tjugo minuter ungefär.

– Om jag ska nånstans som tar mindre tid än en timme att gå så promenerar jag. Vardagsmotion är ett måste för den som vill få en superkropp.

© Instagram (@robbielauler)

En dag hittade han ett träningsknep på Newsner – en träningsplan med 10-minuterspass i 28 dagar. Det programmet gjorde Lauls förvandling komplett. 

– Sista steget blev en influens hemifrån. Jag hittade ett träningsprogram via Newsner som jag kör två gånger om dagen.

Programmet, som inkluderar fem enkla övningar och ett tidsschema, finns att se i sin helhet här

– Det är jobbigt men lägger sista touchen på Baywatchkroppen. 

– Plus dammsugningen då. Jag dammsuger ungefär tre gånger i veckan vilket inte ska underskattas, säger Laul. 

FEM TIPS FRÅN USA:

1. Minska ner till två måltider om dagen: En rejäl frukost vid 10-11-snåret, ett lagat mål mat vid 16-17-tiden. Fyll på med en frukt däremellan. Om du blir ”sugen” på kvällen, se till att ha röda vindruvor eller ost hemma.

2. Träna en dryg timme varje vardagsmorgon: Motion plus styrka. 45 minuter på crosstrainer plus styrketräning olika kroppsdelar varje dag. Måndag armar, tisdag ben, onsdag mage, torsdag rygg, fredag bröst/axlar. Vila helt på helgerna.

3. Gå överallt du ska om det tar under en timme. Regnar det? Skaffa ett paraply!

4. Unna dig godsaker också. Godis, pizza, hamburgare – njut! Men max två-tre dagar i veckan. Skippa alkoholen helt.

5. Sista steget blev ett träningsprogram som jag hittade genom Newsner. Dosen kan ökas till två gånger om dagen – morgon plus kväll. Det ger synliga resultat snabbt. Den heter ”5 enkla övningar som kommer förvandla din kropp på 4 veckor och hittas här: http://halsobibeln.newsner.com/5-enkla-ovningar-som-kommer-forvandla-din-kropp-pa-bara-fyra-veckor/ 

© Instagram (@robbielauler)

Sprid gärna Roberts tips för att få fler att testa något av knepen. Och dela artikeln för att visa att fler män borde dammsuga i hemmet!

Publicerad av Hälsobibeln, gilla gärna för fler hälsosamma tips