Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Stannade 8 timmar för att rädda familj – nu prisas Nicklas för sitt hjältemod

Lastbilen krockade med en husvagn, skenade över vägrenen och började brinna.

Nicklas Jansson bevittnade hela händelsen – och ingrep direkt för att rädda lastbilschauffören och familjen med husvagnsekipaget.

Nu hyllas han för sin hjälteinsats, med ett diplom och ett stipendium på 5 000 kronor.

Nicklas Jansson körde med sin kranbil på E4 mellan Sundsvall och Linköping en kväll i juli. Plötsligt såg han hur det small till – när en mötande lastbil krockade med ett husvagnsekipage, körde av vägen och blev hängande mot brokanten.

Nicklas tvekade inte en sekund. Han larmade och rusade sedan fram till husvagnsekipaget som blivit påkört.

– Jag hittade en kvinna, man och ett spädbarn. De verkade oskadda men kvinnan var chockad och blodig, säger Nicklas Jansson till Expressen.

Därefter skyndade Nicklas över till lastbilen. Med kranbilen såg han till att säkra lastbilen så den inte rasade ned – och när lastbilshytten sedan började brinna hämtade han brandsläckare och släckte elden.

Nicklas stannade sedan kvar för att assistera i räddningsarbetet.

– Jag var kvar till slutet och hjälpte till. Det tog åtta timmar, säger han till Expressen.

Bildkälla: Nicklas Jansson (Facebook)

Corren, som först uppmärksammade händelsen, skriver att lastbilschauffören förlorade båda benen men är i gott mod efter att ha klarat sig. Kvinnan i husvagnsekipaget fick några frakturer i ryggen, men kommer att bli återställd, och övriga familjemedlemmar fick lindriga skador.

Nu prisas alltså Nicklas för sitt hjältemod. Brandskyddsföreningen ger honom ett diplom och ett stipendium på 5 000 kronor.

– Nicklas Jansson gjorde flera saker som var extraordinära, säger Rolf Forssell på Brandskyddsföreningen i Södermanland till Corren.

Gilla gärna för att hylla vardagshjälten Nicklas!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna