Stefan vill hjälpa ensamma under julen – och bjuder på storslaget julbord

48-årige Stefan vill inte att någon ska behöva vara ensam under julen.

Nu dukar han upp ett julbord i sin ICA Kvantum-butik med plats för över 100 personer.

– Jag vill framförallt vända mig till personer som är ensamma, som har dåligt med pengar eller som aldrig smakat på svensk julmat, säger Stefan till NWT.se.

Stefan Källvik, 48, har tidigare hjälpt till med julbordet på äldreboendet i Lindbacken för ensamma Säfflebor. Men i år ändrades planerna, och på äldreboendet skulle nu festen arrangeras den 23 december.  Stefan fick sig en tankeställare. Vad skulle personerna som är ensamma göra på självaste julafton då göra. Då kom han på en briljant idé. 

I ICA-butiken han jobbar i tänker han nu arrangera ett julbord för de människor som är ensamma på julafton.

– Jag tänkte att då kanske jag kan ta över stafettpinnen och göra något roligt på julafton. Jag vill framförallt vända mig till personer som är ensamma, som har dåligt med pengar eller som aldrig smakat på svensk julmat, säger Stefan Källvik till NWT.se.

Stefan kommer göra plats för omkring 100 personer, som får komma dit och äta av den goda maten. Dessutom får de första 50 personerna på plats en julklapp och alla kommer kunna få njuta av både sång och musik. Bortsett från Stefan kommer även extra personal vara på plats för att förbereda maten.

– Det kommer att bli en härlig utmaning. Vi vet ju inte om det kommer 50 eller 200 personer. Men det känns som det kommer bli en bra julafton. Det känns bra att kunna bidra. Om jag kan göra en enda människa glad på julafton så räcker det för mig, säger Stefan till NWT.se.

Det behövs fler människor som Stefan, vilken fantastisk gest till de som är ensamma på julafton. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook så hyllar vi Stefan tillsammans!