Stephanie visar upp ”hålet” i sin mage efter graviditeten – för att hjälpa andra

Stephanie Bruce tog en paus från sin karriär som proffesionell löpare för att bilda familj. Hon födde två söner med 15 månaders mellanrum.

Alla kvinnor som fött barn vet att kroppen förändras, och så var det även för Stephanie. Trots att hon var överlycklig över sina barn så kunde hon inte låta bli att känna osäkerhet över hur hennes mage såg ut efter de två graviditeterna.

Men allt detta skulle ändras tack vare ett viktigt beslut.

Det här är Stephanie Bruce. Hon är en proffesionell löpare som tog en paus från karriären för att bilda familj.

Youtube/Inside Edition

Hon är idag en lycklig mamma till två söner, som föddes med bara 15 månaders mellanrum. Efter graviditeterna har Stephanies mage förändras.

Youtube/Inside Edition

Mitt på hennes mage finns en grop – så djup så att man kan sticka in fingrarna i den.

Stephanie har fått separerade magmuskler, ett tillstånd som i medicinska termer kallas Diastasis Recti. När musklerna separeras blir det som ett hål mellan dem.

Youtube/Inside Edition

Efter att andra sonen var född bestämde sig Stephanie för att börja träna igen. Men det var inte samma sak längre. Precis som många andra kvinnor i samma situation så skämdes hon för sin mage. Men som löpare tvingas man visa upp sin mage hela tiden.

Till slut tog Stephanie ett viktigt beslut. Hon vägrade skämmas för sin mage.

Youtube/Inside Edition

Istället för att dölja magen så började hon visa upp den offentligt på sitt Instagramkonto. Nu vill hon vara en inspiration för andra kvinnor som har varit med om samma sak.

– Det spelar ingen roll hur man ser ut, det viktiga är hur man mår och hur stark man är, berättar hon för Inside Edition.

Hon bestämde sig för att dela med sig av sina träningsbilder och visa hur hon gör för att bygga upp magmuskler igen efter graviditeten. Kanske kan andra kvinnor ta hjälp av hennes träningstips och få inspiration att börja visa upp sina magar också. 

Hon har fått både positiva och negativa kommentarer. Vissa tycker att hennes mage ser otrevlig ut och att hon borde dölja den. Men de flesta hyllar hennes initiativ.

Jag vill också hylla Stephanie! Det talas alldeles för lite om vilka förändringar som kan uppstå efter graviditeten. Många kvinnor lider i tysthet och tror att de är ensamma, och många skäms för att visa upp sina kroppar. 

Men om fler gör som Stephanie så behöver ingen skämmas. Inga mammor ska skämmas för sina kroppar – för de har varit med och skapat ett litet mirakel. Dela gärna den här historien vidare om du håller med!

Publicerad av Newsner familj