Studentens vackra gest mot mattanten får nätet att explodera av kärlek

Små medel kan göra stor skillnad hos en annan person.

Det var precis vad Jake insåg när han började prata med Awa, som jobbade i skolans matsal.

Efter att ha hört hennes berättelse beslutade han sig för att agera – och resultatet blev bättre än vad Awa någonsin kunnat ana.

På skolan där Jake Gordon gick var det en familjär känsla. Alla elever blev som en stor familj och alla var goda vänner. 

Under den avslutande delen av sitt första år i skolan hade Jake haft det tufft med skolarbetet. Inte bara var han stressad, utan mådde heller inte bra. Det var då Awa, som jobbade i skolans matsal tog sig tiden att skriva ett fint kort till honom, någonting hon verkligen inte hade behövt göra.

– Hon tar med sig så mycket entusiasm och optimism till jobbet varje dag så att det är omöjligt att inte bli påverkad. När hon är i närheten går det inte att sluta le, säger Jake till Littlethings.

Bildkälla: Facebook/Jake Gordon

Under åren blev Jake och Awa goda vänner och de pratade om allt möjligt. En dag frågade han henne vad hon skulle göra när det blev lov – och hon berättade då att hon varje år sparar ihop pengar för att kunna resa till Senegal för att hälsa på sin familj. Det var då Jake fick en idé.

Jake ville hjälpa Awa att få ihop pengar och beslutade sig för att starta en insamling. Om varje person i skolan kunde lämna en liten slant hade dem snabbt kunnat samla ihop till en resa.

Tillsammans med sin flickvän och kompisar satte de ihop en insamling på nätet – och bara två timmar senare såg Jake någonting otroligt.

Bildkälla: Facebook/Jake Gordon

Tillsammans hade de fått ihop över 7000 kronor – och inom loppet av sex dagar hade de samlat in 70 000 kronor. En dag i skolan var det då dags att lämna över kuvertet till Awa som blev rejält överraskad.

Resan till Senegal och hennes kära familj var betald för – och hon behövde inte längre oroa sig för att spara ihop pengar för att komma iväg.

– Det var helt fantastiskt att få se alla komma tillsammans och stötta henne. Vi ville belöna Awa eftersom hon alltid är en härlig person som gör våra liv lite ljusare, säger Jake till Littlethings.

Vilket fantastiskt initativ av Jake och hans vänner. Dela gärna artikeln med dina vänner om du också blev inspirerad av Jakes initiativ.