Svensk skola inför mobilförbud även på rasterna för att ge eleverna studiero.

Vi har tidigare rapporterat om något som tycks bli allt vanligare på landets skolor. Nämligen att skolorna inför mobilförbud för sina elever då dessa stör undervisningen och påverkar elevernas koncentration. Tidigare i år förbjöd en skola i Falun mobiltelefoner i en vecka och i höstas genomförde en skola i Göteborg något liknande. Nu hakar Nya Centralskolan i Grästorp på trenden, men väljer att gå ett steg länge.

Efter sportlovet kommer eleverna på Nya Centralskolan komma tillbaka till en skola med mobilförbud, rapporterar Aftonbladet.

– Vi tycker att telefonerna tar för mycket tid från pedagogiken. Skolans uppgift är att förmedla kunskap, och idag går det mycket tid till spillo eftersom eleverna använder telefonerna på lektionerna, säger Gabriel Hukvist, rektor på Nya Centralskolan, till Aftonbladet.

Men inte nog med att skolan inför mobilförbud på lektionerna, eleverna får klara sig utan telefonerna även under rasterna. Förklaringen, enligt rektorn Gabriel Hultkvist, är att skolan upplever att telefonerna stör lektionerna och därmed studieron samt att man sett en ökning av kränkningar kopplade till sociala medier.

Beskedet har fått positiva reaktioner från föräldrarna, medan elevernas respons varit mer blandad. Skolans rektor tror dock utgången av beslutet kommer att bli positivt.

– Förbud är ju aldrig bra, men samhället är ju uppbyggt av olika regler och lagar. Jag är av åsikten att så länge det främjar något gott så är det helt okej och jag är övertygad om att detta främjar något gott, säger Gabriel Hukvist till Aftonbladet.

För lite fokus på lektionerna och ökad mängd kränkningar – nu sätter skolan stopp för alla mobiltelefoner.

Publicerat av Aftonbladet den 15 februari 2016

Klicka på dela här under om du tycker att skolan gör rätt!