Svensk skola inför totalförbud mot mobiler på skoltid

Mobilernas vara eller icke vara i klassrummen har varit en ständig debatt under flera års tid. Trenden tyder nu också på att fler och fler skolor väljer att förbjuda dem. Inte bara i Sverige utan också i vårt grannland Norge, där många elever tycker de stör och är samtidigt oroliga för att fastna på smygtagnabilder.

En skola som följer trenden är Olympicaskolans högstadieelever i Hedemora, Dalarna. De inför nu ett förbud mot mobiler under skoltid – och på morgonen samlas telefonerna in och förvaras i ett låst skåp tills det är dags att gå hem.

Det rapporterar DT.

Förbudet på Olympicaskolan gäller all skoltid och eleverna får inte ens tillbaka sina mobiltelefoner på rasterna. Beslutet har mötts av blandade reaktioner, men alla elever har skrivit under den nya policyn. Något som är nödvändigt för att skolan inte ska bryta mot skollagen.

– Det är en policy och alla har fått skriva under, berättar rektorn Rikard Floridan för DT.

Tanken med förbudet är att fler elever ska aktivera sig och bli mer sociala. Ett led i detta är att ett nytt uppehållsrum också har skapats.

– Alla kommer ju att bli jättesociala, men det är ju tråkigt att inte få använda telefonen. Man pratar mer med folk, man blir inte så inne i den där telefonvärlden, säger eleven Amanda Bergström till DT.

 

 

Nu har Olympicaskolan i Hedemora blivit mobilfri. Tråkigt, menar vissa elever – men alla har hittills skrivit under den…

Publicerat av DT.se den 24 augusti 2016

 

Dela gärna om du tycker att mobilförbud på skoltid är ett steg i rätt riktning och att det borde införas på fler skolor i Sverige.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna